Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem indul 2 rammal a gép?

Miért nem indul 2 rammal a gép?

Figyelt kérdés

- GA-Z68MX-UD2H-B3 alaplap

- 2db 4gb samsung 1600mhz ram

- GA-Z68MX-UD2H-B3 tápegység

- i3 3240 processzor

- Gigabyte r7 250 1gb videókártya

1 rammal az összes slotban tökéletesen megy a gép.

Alaplapból kivettük az elemet, majd visszaraktuk.

Kingston HyperX FURY 2x4gb rammal is próbáltuk (2db-al itt se indult).

Bekapcsol a gép (képet nem ad), pár másodperc után pedig újra indul, bekapcsol és megint újraindul (áramtalanítani kell ilyenkor, mert a végtelenségig csinálná kb)

A tápon nem volt 8 pines csatlakozó, ezért 4-8 pin átalakítóval lett az alaplapra kötve.

Jobb híján másik noname 400 wattos táppal is próbáltuk, azzal se ment.

A csávó akié volt a lap 4x2gb rammal használta és neki ment (megbízható ember egyébként).

2018. ápr. 20. 14:00
 1/8 A kérdező kommentje:
Akyga AK-B1-600 Basic tápegység****
2018. ápr. 20. 14:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Az alaplapon nincs speaker, mert elszakadt a kábele (gondolom ez sípolna, ha van valami gond)
2018. ápr. 20. 14:02
 3/8 A kérdező kommentje:
A memória slotok felett "phase" szövegnél a zöld és piros led egyszerre világít. 1 és 2db memória modullal is... Nem ismerem a lapot, nem tudom alapból is világítania kell-e (op rendszer betöltése után nem világít)
2018. ápr. 20. 14:08
 4/8 MGéza ***** válasza:
Nem a tápegység lesz a hunyó, bár szó se róla, ez nem jó, hogy úgy mondjam, veszélyes ipari hulladék kategória, mielőbb cserélném. A rampárokat úgy helyezd be, hogy az azonos színű slotokban legyen mindkét ram.
2018. ápr. 20. 14:41
 5/8 A kérdező kommentje:

Úgy raktam be őket, sőt mindenféle kombinációt kipróbáltam. Még a 4x4gb ramot is (2 samsung, 2 kingston).

A ramok külön-külön működnek. Elvileg a táp se lehet baj neki. Akkor a lap lenne rossz?

Vagy bios beállítás?

2018. ápr. 20. 15:01
 6/8 Dongaben ***** válasza:
Az alaplappal lehet a "bibi". Próbáld ki, hogy az összes csatlakozót lehúzod, majd visszateszed (A lapon is! Előfordulhat kontakt hiba.)
2018. ápr. 20. 15:18
 7/8 MGéza ***** válasza:
Még tegyél meg annyit, hogy belépsz a BIOS-ba és reseteled. Lehet az előző tulaj elállított valamit a memóknál, mindenesetre ott állíts mindent alapértelmezésre, auto-ra első lépésként.
2018. ápr. 20. 16:19
 8/8 MGéza ***** válasza:
Pontosabban ezt úgy értem hogy "load deffault settings" vagy ilyesmit keress. De először a memó beállításokat nézd meg hogy ott nincs-e belepiszkálva.
2018. ápr. 20. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!