Alaplap csere után mért nem indul a gépem mindkét rammal?
Gépfejlesztés volt, Gigabyte H110M-DS2 DDR3 alaplapot vettem. Az előző konfig.-ból átmentettem a DDR3-as ramjaimat. Mindkettő kingmax 1600 mhz-es. Az egyik 4 gigás, a másik kettő. A processzor hozzá I5 6500 3,2 ghz.
A gép csak úgy indul el, ha csak az egyik van bent. Mindegy melyik slotba teszem, és az is, hogy melyikkel indítom a gépet. Tehát a ramok jók, mert külön-külön mennek. És a slotok is, mert mindkettőt kipróbáltam.
Ha mindkettő egyszerre bent van, akkor fekete képernyő.
És a gép fél perc után újra indul, és ezt ismételgeti...
Szerintem valami alaplapi tiltás lehet, de ügye a biosig se jutok így el... :(
Alaplap és a processzor is támogatja ezeket a ramokat, 32 gb.-ig.
Mi lehet a baj?
Kérlek segítsetek!
Előre is köszönöm!
2 DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory
* Due to a Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than the size of the physical memory installed.
Dual channel memory architecture
Support for DDR3/DDR3L 1600/1333 MHz memory modules
Support for ECC UDIMM 1Rx8/2Rx8 memory modules (operate in non-ECC mode)
Support for non-ECC UDIMM 1Rx8/2Rx8 memory modules
Memory support lista: [link]
Nem megy együtt a két különböző ram, van ez így.
A megoldás, meghirdeted, eladod; ill. veszel egy 8gigás modult.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszaitokat, igazatok van. Most vettem az alaplapot, kicseréltetem olyanra ami DDR4-es ramot kezel.
A sima DDR3-as ram állítólak tönkreteszi a magas feszültsége miatt ezt a processzort.
Úgyhogy a mostani ramokat eladom, és veszek DDR4-et.
(Valószínűleg egy db 8 gb-ost.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!