Kicsit elakadtam. Processzort cseréltem a gépemben, de előtte megnéztem hogy támogatja-e az alaplap, igen. Beszereltem s a gép még el sem indul. Mit tegyek?
Semmit és mi majd kitaláljuk milyen alaplapod van. (Bocsi a stílusért)
Leírnád pontosan, hogy milyen procid volt, milyen lett, és milyen az alaplapod?
Az alaplap: Foxconn 45CM 45GM
A processzor: régi: Intel Celeron E1400 az új: Intel Celeron E3400...
A BIOS-t frissítettem az alaplapoldalán talált LiveUpdate programmal, de semmi nem történt ugyanúgy nem indul el az újjal csak a régivel...
Hol nézted a támogatási listát?
Mert ez szerint nem támogatja a 45CM-es lap a processzort:
Vagy 45GM az alaplap?
Mert annak benne van a listájában valóban.
Mi is a lap pontos típusa?
Hát akkor ez a baj.
Az alaplap 45CM-S típusú, az meg nem támogatja az E3ezres processzorokat.
(Tech Support fülön, legalul a CPU Support)
Ez csak első generációs Core 2 Duo-t támogat (65nm).
Az E3ezresek nem ilyenek (45nm).
E6320, E6420, ill. E6600, E6700, esetleg X6800 a legnagyobbak, amiket bele lehet rakni. (4MB L2 tárral)
Mondjuk nem tudom mire akarod használni.
Játszanál is, akkor 4MB L2 kell, netezéshez elég a 2MB verzós is, de a kinézett E3400 még alap dolgokhoz is épp csak elég lett volna.
3500Ft a Hardveraprón postával az E6600, pont most vettem én is egy hasonló lapba, ami szintén csak max. ilyen processzorokat kezelt.
Vagy kereshetsz másikat is persze, 3ezer kábé egy ilyen processzor.
Vigyázz, mert Pentium Dual Core néven is adtak ki E6600-at, E6700-at de azok szintén nem jók ebbe a lapba; (45nm-es, 1066-os FSB, és 2MB L2 tár 3/3.2GHz órajelekkel), viszont olcsóbbak - ne keverd össze őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!