Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen tabletet/táblagépet...

Milyen tabletet/táblagépet érdemes venni és honnan?

Figyelt kérdés

Bocsánat, de előre leszögezem, egyáltalán nem értek a tabletekhez, mert mindig csak laptopom volt.

Így nem értek a tabletet gyártó márkákhoz, nem tudom, hogy mi minőségi/elfogadható és mi névtelen selejt.

A laptopomat gyakran más, velem együtt élő családtagok is használják, gyakran órákon át, ezért szeretnék egy ÚJ tabletet venni, ami csak az enyém.

Nem kell komoly játékra alkalmas csodagép, elég pl: ha lehet vele internetezni, youtube videókat nézni stb.

A tabletnek ezeket a dolgokat kellene tudnia:

1.Legyen képes vezeték nélküli (Wi-Fi) internet elérésre, tehát a tabletet a nekem már meglevő routerre lehessen vezeték nélkül kapcsolni és a laptopom jelenléte nélkül is tudjak a tablettel internetezni.

2.Lehetőleg ne csak iszonyú lassú, mobilinternet-szerű internet sebességre legyen képes, hanem olyanra, mint bármelyik laptop.

3.Lehetőleg Android rendszer legyen rajta, de ne 5-6 éves ősrégi.

4.Itthoni webshopból vagy áruházból lehessen rendelni, hogy legyen hozzá olyan hazai garancia, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen hiba esetén külföldre küldeni cserélni, vagy javítani.

5.Legyen Pick-Pack Pont-os szállítási lehetőség is a webshopban.

6.Ne legyen túl drága, maximum 25 ezer Ft.

Megköszönném, ha válaszolóként akár többet is ajánlanátok, lehetőleg linkekkel.

2018. ápr. 15. 19:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

RAMot ugyan nem bővített, ramban a futó programok vannak, ha kevés nekik akkor bizony nagyon lassú lesz, és az 1GB elég kevés, már a rendszer futtatásához is.

SD kártya tárhelyként szolgál, alkalmatlan abban tárolni a futó programok adatait mert több százszor lassabb mint a RAM. Nem tudom #8 mire akart sugallni az sd kártyával, de előtte arról volt szó, hogy kevés RAMmal szereltet nagyon rossz lenne venni, ehhez az adattárolónak (sd) köze sincs.

2018. ápr. 15. 23:06
 12/16 A kérdező kommentje:

Rendben 1 GB kevés, ezt már értem.

Na és a 1,5 GB-os Tablet RAM? Ugyanis találtam ilyet is.

Szerintetek 1,5 GB Tablet RAM már elég ahhoz, hogy a rendszer, egy vírusirtó és egy böngésző akadálymentesen, jól fusson együtt? Vagy még mindig kevés?

2018. ápr. 15. 23:22
 13/16 Fantom83 ***** válasza:

Kevésnek tűnik.

A kérdés h az 1,5Gb-os tabletedbe bele van-e sütve olyan program,ami a későbbiekben mégiscsak kelleni fog?

Mert ha nincs,akkor megint csak ott tartunk,ahonnan elindultunk,telepítgetés,lassulás.

2018. ápr. 15. 23:38
 14/16 A kérdező kommentje:

ma 23:38

"bele van-e sütve olyan program,ami a későbbiekben mégiscsak kelleni fog?"

Ezt úgy érted, hogy van-e olyan program a 1,5 GB-osban, ami gyárilag fent van a gépen és elméletileg szükséges a működéshez, de most valamiért mégsem szükséges, csak majd később lesz az?

2018. ápr. 15. 23:46
 15/16 anonim ***** válasza:

Látom jöttek már válaszok, de én is írok. 25.000-ért nem szabad tabletet venni. Gyenge hardver mellé fogsz kapni egy optimalizálatlan android rendszert és már az első napokban "sírva" fogod használni.

Célszerű olyan márkás gépet venni (pl Samsung), amiben minimum 2 GB RAM van

Nyilván Te jobban tudod az igényeid, szóval lehet, hogy elvagy egy 25 ezres géppel

2018. ápr. 16. 09:24
 16/16 anonim ***** válasza:

De a Samsung tabletek nem 25 ezer forintba kerülnek.

[link]

2018. ápr. 17. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!