Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen tabletet/táblagépet...

Milyen tabletet/táblagépet érdemes venni és honnan?

Figyelt kérdés

Bocsánat, de előre leszögezem, egyáltalán nem értek a tabletekhez, mert mindig csak laptopom volt.

Így nem értek a tabletet gyártó márkákhoz, nem tudom, hogy mi minőségi/elfogadható és mi névtelen selejt.

A laptopomat gyakran más, velem együtt élő családtagok is használják, gyakran órákon át, ezért szeretnék egy ÚJ tabletet venni, ami csak az enyém.

Nem kell komoly játékra alkalmas csodagép, elég pl: ha lehet vele internetezni, youtube videókat nézni stb.

A tabletnek ezeket a dolgokat kellene tudnia:

1.Legyen képes vezeték nélküli (Wi-Fi) internet elérésre, tehát a tabletet a nekem már meglevő routerre lehessen vezeték nélkül kapcsolni és a laptopom jelenléte nélkül is tudjak a tablettel internetezni.

2.Lehetőleg ne csak iszonyú lassú, mobilinternet-szerű internet sebességre legyen képes, hanem olyanra, mint bármelyik laptop.

3.Lehetőleg Android rendszer legyen rajta, de ne 5-6 éves ősrégi.

4.Itthoni webshopból vagy áruházból lehessen rendelni, hogy legyen hozzá olyan hazai garancia, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen hiba esetén külföldre küldeni cserélni, vagy javítani.

5.Legyen Pick-Pack Pont-os szállítási lehetőség is a webshopban.

6.Ne legyen túl drága, maximum 25 ezer Ft.

Megköszönném, ha válaszolóként akár többet is ajánlanátok, lehetőleg linkekkel.

2018. ápr. 15. 19:12
1 2
 1/16 Fantom83 ***** válasza:

Az a gond,h ilyen árkategóriában csak 1Gb rammal kapsz,ami szerintem édes kevés,mert hiába tudja a gyors Wi-Fi kapcsolatot,hiába van rajta a legújabb rendszer,telepítesz egy vírus keresőt,még egy két programot,és dög lassú lesz.

Ami szerintem már elfogadható az 42.700Ft-os árcédulával,és 2Gb rammal kezdődik.

Lehet jobban járnál egy használt laptoppal 25-30 ezerért.

2018. ápr. 15. 20:28
 2/16 A kérdező kommentje:

1.Használt laptoppal az a baj, hogy nem tudom, mennyire használták el, mi van, ha 2 hónap után elromlik, a garancia meg pont lejárt? Akkor dobhatom is ki az árhoz képest aránytalan javítási költség miatt.

2.Tényleg nagyon lassú az 1 Gb Ram? Annyira, hogy egy víruskereső meg egy böngésző(pl Firefox) miatt iszonyú lassú és szinte használhatatlan lesz?

2018. ápr. 15. 20:37
 3/16 anonim ***** válasza:

Egy normális tablet 65 ezer környékén kezdődik.

Ami ennyiből max kihozható: [link]

2018. ápr. 15. 20:43
 4/16 A kérdező kommentje:

ma 20:43

Majd átnézem.

Erre a kérdésre tud valaki válaszolni?

Táblagépen tényleg nagyon lassú az 1 Gb Ram? Annyira, hogy egy víruskereső meg egy böngésző(pl Firefox) miatt iszonyú lassú és szinte használhatatlan lesz?

2018. ápr. 15. 20:58
 5/16 anonim ***** válasza:
Veszel bele miniSD kártyát, jó sok GB-vel.
2018. ápr. 15. 21:09
 6/16 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen van, wifivel és SIM kártyával is működik. Megosztották a mobilom adatkeretét a tablettel.

[link]

2018. ápr. 15. 21:13
 7/16 A kérdező kommentje:

ma 21:13

A mobiltelefonod adatkeretét osztották meg a tablettel? De akkor az végülis mobilinternet ugye? Mert az sokkal lassabb. Nekem a normál routeres megoldás kellene wifi-vel.

ma 21:09

És ezzel a megoldással (miniSD) ki lehet bővíteni a RAM-ot 1-ről például 2 Gb-ra? Ezzel a módszerrel meg lehet csinálni ezt későbbi problémák nélkül?

2018. ápr. 15. 21:22
 8/16 anonim ***** válasza:
Nekem 4 GB-s a tabletem, de mini SD-vel bővítettem 8 GB-re. Az előfizetéses Vodás mobil adatkeretét osztották meg, de Red Extrás vagyok. Vagyis két azonos SIM kártyám van. Egy a mobilban, egy a tabletben. Ha nincs wifi (itthon a sajáttal működik), akkor átvált a SIM-re.
2018. ápr. 15. 21:27
 9/16 anonim ***** válasza:
Egyébként a saját kábeles netem wifijével is működik.
2018. ápr. 15. 21:29
 10/16 A kérdező kommentje:

Én eddig azt hittem, hogy csak a tárolási kapacitást lehet kibővíteni mini SD-vel.

Jól értem, hogy nem a tárolási kapacitásról beszélsz, hanem a RAM-ról?

A Tablet RAM-od volt 4 GB és most már kibővítetted 8 GB-ra?

2018. ápr. 15. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!