Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért "nem támogatott" a...

Miért "nem támogatott" a freesync?

Figyelt kérdés

Monitorom: 24" Samsung S24F350

VGA: rx 560

Monitor és vga driver a legfrissebb, dvi-D-HDMI kábellel vannak összekötve (monitornak csak dsub és HDMI bemenete van), mégis a Radeon settingsnél azt írja, hogy freesync nem támogatott. Tudok tenni valamit?

2018. ápr. 11. 06:59
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Display-dsub átalakítóval sem ment. Azt olvastam több cikkben is, hogy már megoldotta az AMD a HDMI freesync támogatást. De sajna display portól sem megy
2018. ápr. 11. 07:02
 2/16 Barika11 ***** válasza:
Monitorhoz kaptál driver lemezt? Ha igen megpróbálnám azzal, vagy a monitor beállításai közt keresgélnék.
2018. ápr. 11. 07:39
 3/16 A kérdező kommentje:

"Monitorhoz kaptál driver lemezt? Ha igen megpróbálnám azzal"

Arról telepítettem a drivert. De köszi a tippet, körülnézek, hátha van rajta még valami setup util!

"vagy a monitor beállításai közt keresgélnék."

Oksa, átnézem még egyszer az OSD menüt

Azért, ha valakinek konkrét megoldása van, ne kíméljen, pls. Csak este tudok tesztelni, otthon:)

2018. ápr. 11. 08:19
 4/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
DVI-n nincs freesync. Irány a HDMI. Inkább 2.0-s kábelt vegyél.
2018. ápr. 11. 08:30
 5/16 A kérdező kommentje:

"DVI-n nincs freesync. Irány a HDMI. Inkább 2.0-s kábelt vegyél."

Az a baj, hogy DP-n sincs. De ok, akkor kipróbálom a hdmi-hdmi-t.

Köszi!

2018. ápr. 11. 08:40
 6/16 anonim ***** válasza:
55%

What do you need to use FreeSync?

AMD’s FreeSync relies on both software and hardware. In order for FreeSync to work, you need a compatible AMD graphics card or integrated APU system, a compatible and certified monitor, and a DisplayPort connection. The older VGA, DVI, and HDMI connections are incompatible.

DP-DP kell.

2018. ápr. 11. 09:12
 7/16 Barika11 ***** válasza:
De akkor miért árulnak egy monitort DP nélkül Freesync monitornak?
2018. ápr. 11. 09:40
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszi kedves 6-os, de nekem valami itt akkor nagyon nem stimmel. A monitorom freesynces, de nincs rajta az ezt biztosító bemenet? Ugyanis csak d-sub és hdmi bemenete van, tehát ezek közül valamelyiknek bírnia kellene. Elvileg...:)

Akkor lehet, hogy dp-hdmi átalakító kellene, de amúgy olvastam valahol, hogy az OSD-ben is be kell kapcsolni. Este kiderül:)

Nagyon köszi mindenkinek a segítőkészséget! Zöld pacsi!

2018. ápr. 11. 10:04
 9/16 A kérdező kommentje:

"De akkor miért árulnak egy monitort DP nélkül Freesync monitornak?"

Megelőztél, nem láttam a hozzászólásod :D

2018. ápr. 11. 10:05
 10/16 anonim ***** válasza:

#6 - 9:

Az újabbak már működnek HDMI-vel. Ettől függetlenül konkrétan ezzel a monitorral más is szenvedett már eleget:

[link] ezeket olvasd át, alja fele vannak a talán hasznosabb tippek.

2018. ápr. 11. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!