Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez jó megoldás lenne?

Ez jó megoldás lenne?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megérné venni egy drágább ramot vagy inkább vegyek egy ugyanilyet?

Ds3-h alaplapba 8gb 2400-as hypery fury csücsül de 16-ra szeretném bővíteni.

Nos vegyem mégegy ilyen ramot ami mondhatni drága vagy vegyek HASZNÁLTAN de sokkal erősebb ramot viszonylag olcsón?

Corsair-t néztem ki 16gb-ot 3000 mhz-set, tudom nem bírja a lap de attól viszi csak 2400 ha jól tudom.

Azért döntenék így mert ha idővel fejlesztenék alaplapot procit stb. akkor a ram már le lenne tudva, illetve az árak miatt mivel förtelmesen mennek fel.

Ha vennék 16-ot a régi kingstonomat eladnám és egész jól kijönnék anyagilag.

Ki hogy csinálná, várom az ötleteket, véleményeket.

2018. ápr. 8. 01:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem éri meg a gyorsabb memória ilyen téren, hacsak nem olyan munkagépről van szó, ahol ez kiemelten fontos paraméter. Ha csak játszanál a gépen, kb. hibahatáron belüli eltérést vennél észre. Természetesen ha később Ryzen-re váltanál, az már más téma, de gyanítom, hogy mire váltani szeretnél, már a kapuban lesz a DDR5 is.
2018. ápr. 8. 01:16
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez kizárólag attól függ, hogy mennyivel drágább. Mivel olcsóbb és erősebb, ezért nyilvánvalóan megéri. Egy RAM pedig nagyon ritkán romlik el, tehát nem kell megijedni a használtpiactól.

Az alaplapon csak az XMP van feltüntetve, custom OC-val 3000MHz-n is tud futni. Ez inkább a chipsettől és a ram vrmétől függ.

2018. ápr. 8. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!