SAMSUNG 1 terás HDD-ról miért tűnt el az összes adat?
SAMSUNG HD103UJ 6 éve vásárolt külső HDD-t féléve nem volt bekapcsolva, fiókban tárolva mára az adatok eltűntek róla. Particiók megvannak 200 és 800 Gb. A Sentinel szerint 94 napot üzemelt, itt a kép róla: [link]
7-Data Recovery is látja de visszaállítani nem tud. Van
valakinek ötlete? Döglött már meg vinyóm de ez meglepetés.
Tuti hogy volt valamilyen hatásnak kitéve.
"Féléve nem volt bekapcsolva" -- Hol volt abban a fél évben?
A ház fém, kapcsolós táp. A PC mellett másik kettő vinyó társaságában. Leesni nem tudott - nincs lejjebb. Soha nem volt hurcolva, a legritkábban ez volt használva, max a 220V elosztó közelsége kritikus de a másik kettő műanyag házas, és nincs bajuk. VHS-ről digizett videóim voltak rajta. [link]
Volt egy hasonló esetem egy hangszóró lett rátéve egy vinyóra de az teljesen tönkrement, a gép sem látja. Itt még a particiók is megvannak, sőt a név, amit adtam neki.
1TeraKulso_1. Oda le nem tettem soha hangszórót. Szétszedve sohasem volt. A laptopom 500 Gb vinyója 1000 órát ment, ez meg a tizedét. Nem tudom hogyan tároljam az archiválni kívánt anyagomat. A DVD-k is döglenek, szalagon még biztosabb volt...
Pendrive :D
Egy lassú de nagy méretű pl 128gb-os pendrive kb 15.000ft. Azokon sokkal nagyobb biztonságban van.
De én még pl google drive-ra is felteszem azt ami nagyon nem kéne hogy elvesszen.
Figyelj. Nem tudom ez az egész neked mennyit ér meg, pénzügyileg, de veszel egy SSD -t, egy márkásabbat, normálisabbat, azok rendkívül strapabíróak. Az egyetlen haláluk a használat, de kb 2éves folyamatos hsaználatra gondolok itt. tehát ha bármit teszel rá, és elrakod, semmi baja nem lesz rajta. sokkal jobban bírja a környezeti változókat/tényezőket is, csak nem egy olcsó megoldás.
Pendrive olcsóbb, az is legalább ennyire biztos.(ha nem tudok rossz usb be, akkor nem lesz baja :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!