Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SAMSUNG 1 terás HDD-ról miért...

SAMSUNG 1 terás HDD-ról miért tűnt el az összes adat?

Figyelt kérdés

SAMSUNG HD103UJ 6 éve vásárolt külső HDD-t féléve nem volt bekapcsolva, fiókban tárolva mára az adatok eltűntek róla. Particiók megvannak 200 és 800 Gb. A Sentinel szerint 94 napot üzemelt, itt a kép róla: [link]

7-Data Recovery is látja de visszaállítani nem tud. Van

valakinek ötlete? Döglött már meg vinyóm de ez meglepetés.

2018. márc. 31. 14:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez meghalt, látod hdsentielen mennyi hibás szektor
2018. márc. 31. 15:22
 2/10 anonim ***** válasza:
OFF: Amúgy hogy tud csak úgy megdögleni? (Ezt én kérdezem)
2018. márc. 31. 17:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Tuti hogy volt valamilyen hatásnak kitéve.

"Féléve nem volt bekapcsolva" -- Hol volt abban a fél évben?

2018. márc. 31. 18:36
 4/10 A kérdező kommentje:

A ház fém, kapcsolós táp. A PC mellett másik kettő vinyó társaságában. Leesni nem tudott - nincs lejjebb. Soha nem volt hurcolva, a legritkábban ez volt használva, max a 220V elosztó közelsége kritikus de a másik kettő műanyag házas, és nincs bajuk. VHS-ről digizett videóim voltak rajta. [link]

[link]

2018. márc. 31. 20:24
 5/10 anonim ***** válasza:
ha ezek után lehet még egy tippem: mágnesesség? hangszórókat , trafókat, hasonlókat nem pakoltál mellé? az még esetleg lepucolhatta. nem lett kilyukasztva a wincsi oldalán lévő matrica? eszméletlen sok rajta a hibás szektor.
2018. márc. 31. 22:52
 6/10 A kérdező kommentje:

Volt egy hasonló esetem egy hangszóró lett rátéve egy vinyóra de az teljesen tönkrement, a gép sem látja. Itt még a particiók is megvannak, sőt a név, amit adtam neki.

1TeraKulso_1. Oda le nem tettem soha hangszórót. Szétszedve sohasem volt. A laptopom 500 Gb vinyója 1000 órát ment, ez meg a tizedét. Nem tudom hogyan tároljam az archiválni kívánt anyagomat. A DVD-k is döglenek, szalagon még biztosabb volt...

2018. márc. 31. 23:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Pendrive :D

Egy lassú de nagy méretű pl 128gb-os pendrive kb 15.000ft. Azokon sokkal nagyobb biztonságban van.

De én még pl google drive-ra is felteszem azt ami nagyon nem kéne hogy elvesszen.

2018. ápr. 1. 00:11
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen a pendrive érdekes megoldás lehetne, bár az ár - kb 350 $-ba kerülne most 9db Sandisk. Nem tudom az élettartamukat. A GoogleDrive jó megoldás 15 Gb, esetleg családtag nevére is. A fizetős - ha véletlenül nem fizet - törlik, az adat elvész. A NIKONnál van 25 Gb tárhelyem de állandóan érdeklődik: élek-e még mert törlik a fiókomat. Más tárhelyeket is fenntartással fogadom, bármikor bármi is történhet velük, hova menjek reklamálni...az lenne a biztos, ha otthon lenne a fiókunkban ami a miénk. Amiben mozgó alkatrész van azt megette a fene. Lassan már az elektromos ketyeréktől is félnem kel(lene). A 100 éves fotóim is legjobb helyen az albumban és a dobozokban vannak. Az utóbbi 20 évben 3x kellett szkennelnem újra a vinyóhibák miatt.
2018. ápr. 1. 14:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Figyelj. Nem tudom ez az egész neked mennyit ér meg, pénzügyileg, de veszel egy SSD -t, egy márkásabbat, normálisabbat, azok rendkívül strapabíróak. Az egyetlen haláluk a használat, de kb 2éves folyamatos hsaználatra gondolok itt. tehát ha bármit teszel rá, és elrakod, semmi baja nem lesz rajta. sokkal jobban bírja a környezeti változókat/tényezőket is, csak nem egy olcsó megoldás.

Pendrive olcsóbb, az is legalább ennyire biztos.(ha nem tudok rossz usb be, akkor nem lesz baja :D)

2018. ápr. 2. 16:19
 10/10 A kérdező kommentje:
9/9 Köszönöm a tanácsot, az SSD-re én is gondoltam. Azt hittem néhány év és csökken az ára, sajnos éppen fordítva történt. Fényképeknél hasznosnak tartom de privát videóknál csak a régieknél - a méret miatt. Neke ami most fájó, hogy több évig gyűjtött videóim vesztek el, ami már nem található. GREATEST HITS - THE BEST OF '60 and '70.
2018. ápr. 7. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!