Az új laptopom ugyanúgy 4GB-os, mint az előző, mégis sokkal lassabbnak érzem, mitől lehet?
Simán csak netezek, de várni kell, hogy betöltsön az oldal, a másik gépnél ez nem volt.
Egyszerűen csak görgetném pl. a Facebook-ot, de karikázik, nem tudom folyamatosan görgetni.
A netem nem változott.
Regisztrált Win10 van rajta.
Még csak 2 napja használom, és nem tettem fel másik böngészőt, a rendszer saját Explorerét használom.
Ez okozhat lassúságot?
Maga a böngésző tud lassú lenni, vagy azon nem múlik?
Utolsó 2-nek köszi, megnézem.
Ma feltettem a firefoxot, lényegesen gyorsabb.
8-asnak: van már némi tapasztalatom ezen az oldalon, tudom, hogy miért írtam, amit írtam.
szerintem te is tudod, de a lényeg, hogy ellentmondhass és igazad legyen.
hát legyen.
ránéztem természetesen, de nem vettem volna meg.
mivel a gép már megvan, egyrészt tök felesleges lenne már azt kérdezgetnem, hogy mi lett volna jobb választás.
ez már nem téma, így csak azt írtam ki, hogy ami már megvan gép, miért ilyen lassú.
arról sem írtam ennek okán, hogy milyen szempontjaim voltak az ár mellett.
az egyik, hogy ne "kis" monitorja legyen.
amikor keresgéltem neten, eleve úgy szűrtem, hogy 15.6 alatt ne is mutasson semmit, mert néha megnéznék egy filmet, pl. tegnap feliratos filmet néztem, és ne folyjon már ki a szemem.
arról nem beszélve, hogy ha főképp olvasok, akkor azt nem szerencsés kisebb monitoron, hogy még ennél is jobban megerőltessem a szemem.
de ezt nem tudhattad, mert mondom, már nem ez a téma, hogy milyet vegyek.
másik szempontom pedig az volt, hogy legyen numerikus billentyűzet külön, jobb szélen, és a linkelt gépen az sincs. meg sem néztem azokat, amiken nincs.
valamikor régen játszottam a Honfoglalóval egy olyan gépről, amin nem volt. akkor nagyon éreztem a hiányát, mert rááll a kezem, hogy beüssek egy évszámot a numerikuson, és egy ilyen játéknál bukta, ha nem vagy elég gyors.
bár ma már nem játszom, de pl messengernél is érezném a hiányát, és elég sokat messengerezek.
volt egyébként ebben az árkategóriában egy 17-es képátmérőjű packard bell, meg is lepődtem, azt hittem, elírás. de nem. viszont pb-m is volt néhány éve, és nem voltam vele megelégedve, egyszerűen csak nem volt kényelmes rajta gépelni. tök dizájnos volt, hogy a billentyűket nem vette körbe semmi, ennek okán viszont minden por és szösz és morzsa bement alájuk, idővel baragadtak.
tudom, apróság, de volt, amit azért ejtettem ki, mert a le és fel nyilak csak fél-fél billentyűk voltak.
van egy nagyon profi céges gépem, amit nem hordok haza, több mint fél millió az ára, hp.
érintőképernyős, világító billentyűk, gyors, vékony, könnyű. de ha fél millióért vennék gépet, akkor sem venném meg, mert az olvasgatás közben kényelmetlen a fél billentyűkkel navigálni.
szóval visszatérve az első oldal talán első kommentjére, mégsem egyetlen tulajdonság alapján választottam.
Még most látok valamit.
Lehet akármilyen gyors vagy erős, használtat nem veszek.
Műszaki cikkből sosem.
Igen, a mostani gép lassabb, de 2 év gari van rá.
Amit belinkeltél, arra 6 hónap.
Vásárolhatok rá még 6 hónapot, hú de jó, ha beviszem fél év után egy kötelező átvizsgálásra, és kifizetek több ezer ft munkadíjat.
Szerintem nem mindegy, hogy 6 hónap, vagy 4x ennyi.
Egyébként voltam 2 használt gép-üzletben is, mivel ott javítás is van.
Ott adták ezeket a 40-50 ezres javítási árajánlatokat.
Aztán ismerőst is kérdeztem, azt mondta, ha javítható lenne, 15-20 körül megúsznám, de nem javítható. Amivel többet kértek volna a szervizben, az mind az ő hasznuk.
Na szóval, akartak ajánlani használt gépeket. Igen, erősek, sokat tudnak, de ezer éves csúnya, nehéz, vastag gépek. Mint a képen látható is.
És akkor megint egy szempont, ne egy több kilós vasat vegyek, mert fekve netezek mindig. Most is a hasamon van, nem esne jól egy 3x ilyen súlyú vackot tartani. Ugyanennyi pénzért egy kb 10 éves gépet, hát ez nem egy hű de jó üzlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!