Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a Ram-mal?

Mi lehet a Ram-mal?

Figyelt kérdés

Új gépet épitettem még két honapja és a ramok eddig az 1-es és 2-es slotban voltak dual channelben xmp modban (3000mhz).De voltak vele nekem gondjaim veluk,néha volt kék halál,livekernel hiba kod stb.Meg nehezen vette be a ram a 3000mhz-et vagy 3200mhz-et(de auton vagyis 2400mhzbe mindig jol ment).kb 15x-i ujrainditás után vette be..teljesen random..amikor nem vette be akkor kiirta hogy boot is failure és elindul alapbeállitásokon a boot,aztán a windows.Magatol sose jott ki xmp modbol ha egyszer bevette akkor abba is maradt,csak ha pl videokartyat cseréltem vagy biost frissitettem vagy másik xmp profilba akartam rakni a ramot,ekkor nem akart elindulni rendesen és csak random valamennyi ujrainditás után.De tegnap frissitettem a legujabb biost és nagyon nem akarta bevenni a 3000mhz-et és egyszer bevette aztán egy jaték se akart elindulni hibát irt ki és leállt,de az összes jaták..és aztán kékhalál.Aztán kivettem Xmp-modbol és (2400mhz en a ramok)utánna egybol elindultak és jok voltak és a jatékok is mentek és kékhalál se volt. Utánna olvasgattam az alaplap kézikönyvébe és azt irta hogy a populáris elhelyezés dual channelben a 2-es és 4-es slot(ugye azvan legtávolabb a procitol és ugye a melegtol),nekeme ddig 1 és 3ba voltak.Na aztán beraktam a 2 és 4 slotba és veluk hibatlanul elindultak elsőre 3200mhz be a ramok és jaték is ment.Megnéztem és hibatlanul 3x egymás után bevette a 3200mh-et.Szoval minden esetben bevette.A ramok hibatlanok megneztem egyesével oket az 1-es slotban és mind kettő bevette a 3200mhz-et elsőre.De utánna beraktam a 3.slotba egy ramot magába ás csak ott nem akarta bevenni az xmp modot de 2400mhz en mukodik hibatlanul.Nem értem mi lehet a probléma,bios vagy slot hiba?

Gépem. proci i5 8600k

ram: Kingston Hyperx 3200mhz ddr4 2x4gb cl16

alaplap: Asrock z370 killer sli

táp. EVGA 650BQ BRONZ 80+

tobbi nem fontos.

2018. márc. 30. 18:19
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!