Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Combo jacken rosszul működik...

Combo jacken rosszul működik a mikrofon bemenet? Igen.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy egy HP notebookom van. Ezen belül az, hogy a combo-jack csatlakozója nem megfelelően működik. Mivel nincs ilyen dugós headsetem, ezért készítettem egy adaptert. Amikor bedugom, akkor jelzi, hogy a "HD Audio 2nd output" és a "Mic in at front panel" is csatlakoztatva van. Eddig jó. Viszont amikor rákötök egy mikrofont, akkor egyből azt mondja, hogy a mikrofon NINCS csatlakoztatva, és természetesen nem is működik. Lenne is egy tippem, hogy ez a sima sztereó füles dugóját érzékelő megoldás miatt van és talán túl "vezető" a mikrofon. De az összes létező mikrofonnal kipróbáltam, és a jelenség megmaradt. Mi lehet a megoldás?

2018. márc. 28. 17:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a 4 szálból valamelyik kettőt felcserélted, nézd inkább át a forrasztást, meg a bekötési sorrendet
2018. ápr. 22. 11:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, de szerinted miért írtam ki a kérdést? Mert ez már a végső segítségforrás.
2018. ápr. 26. 19:03
 3/8 anonim ***** válasza:
Elnézést, a legtöbben úgy írnak ki kérdést, hogy hamarabb várják a segítséget minthogy egyáltalán elgondolkoznának a lehetősegeken
2018. ápr. 26. 20:31
 4/8 anonim ***** válasza:
HA jó a mikrofon és nincs felcserélve a kábel akkor nincs hiba. Mivel van hiba ezért inkább nézd át
2018. júl. 11. 12:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Átnéztem, most boldog vagy? Normális válaszokat szeretnék kapni, vagy nem erre való az oldal?
2018. júl. 12. 11:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Kaptál normális választ. De gondold át. Van más hibalehetőség?
2018. júl. 12. 12:03
 7/8 A kérdező kommentje:
Mivel 5769731694876-szor átnéztem, így valószínűleg más a hiba. De mi lehet??? Nem értek annyira az újabb notebookok hardveréhez, ezért kérdezek itt. Arra már rájöttem, hogy nem a leghátsó kivezetés a GND, hanem a második. A leghátsó a mikrofon. Valamint arra is, hogy vonalszintű jelforrással jól működik. Arra még mindig nem, hogy miért tiltja le a bemenetet, ha mikrofont kötök rá.
2018. júl. 13. 10:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Jó, ráraktam egy ASIO drivert, a gyárit hajítom ki. Evvel tökéletesen működik...
2018. szept. 3. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!