Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hány celsius-t bír ki a...

Hány celsius-t bír ki a processzor?

Figyelt kérdés

AMD FX-8320-asom van szét lett szedve egész portalanítottam. MSI afterburner 78 fokot jelzett Assassins creed Originsnél 2-3 perc alatt. 2 honapja 4 órát játszottam vele full ultran semmi baja nem volt most mi lett vele? A gép kikapcsolja magát hogy megvédje procit. Ezért tettem fel afterburnert.

Megnéztem bios-t úgy van beállítva hogy 70 fok körül kapcsolja ki magát.

Lehet hogy tenni kéne rá megint Termál pasztát?

MSI gerfoce gtx 970 em van mellette meg 12GB RAM

2018. márc. 18. 16:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

AMD oldalán 61 fokot írnak.

De szerintem 80 fokig nem kéne hogy baja legyen.

Pasztát mindenképpen érdemes időnként cserélni.

Illetve egy normális CPU hűtő sem ártana.

2018. márc. 18. 16:12
 2/11 A kérdező kommentje:
A hűtő az jó rajta paszta egy része lejött róla amikor leszedtem mer portalanítottunk.Egyrészt a játékkal van baj, leteszteltem DOOm ultran fullhd ba csak 49-54 fokos volt... Meg olvastam hogy másoknak is lefagy.Gondolom pasztával épphogy bírta vagy 68 fokon.
2018. márc. 18. 17:25
 3/11 Fantom83 ***** válasza:

Tehát akkor konkrétan milyen hűtő is van rajta???

Mikor volt utoljára pasztázva,és mivel???

2018. márc. 18. 19:04
 4/11 pinkpancser ***** válasza:
Portalanításhoz nem kell leszedi a procit! Ha mégis leszeded, akkor viszont újra kell pasztázni. Arra figyelj, hogy ne legyen túl kevés és túl sok se a paszta és érdemes valami rendeset felrakni (ebben youtube segít) mert az is jelenthet jópár fokot. MX4 sok boltban van és nagyon jó. Az MX2-nek kicsit rosszabb a hővezetése de sokkal jobb a viszkozitása és könnyebb felkenni.
2018. márc. 18. 20:36
 5/11 A kérdező kommentje:
EKL AG ennyi van ráírva. Egyszerűen nem találom pontosan ezt a kinézetűt ami nekem van.kb 2-2.5 éves gép gondolom akkor lett pasztázva úgy vettem valakitől mert váltott jobbra.
2018. márc. 18. 21:27
 6/11 Fantom83 ***** válasza:

Erről van szó!

Olyan messzire dobd el,h soha senki ne találja meg!

Vegyél egy normális Cooler Master univerzális toronyhűtőt,vagy annál is jobbat.

Én az FX-600-as gyári hűtőmet ki sem bontottam a mai napig,Xigmatek Gaia 1-et használok.

Pár hete nekem is felment a CPU-m hőfoka 82C-ra,leállt a gép,újra pasztáztam Titan-al,olyan 30C körül van a hőmérséklete.

2018. márc. 18. 21:40
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy ez rossz hűtő 40-64 fokosak a többi játékaim originsnel olvastam hogy sok embernek magas a proci hőmérséklete volt aki azt írta h neki felment 98 ra... Szerintem nincs jól Most hogy leszedtem kb alig maradt rajta kevés pasztából szerintem az a baja.
2018. márc. 18. 23:14
 8/11 Fantom83 ***** válasza:
Csináld ahogy akarod,én maradok a Gaia 1-nél,Killing Floor 2-nél sem ment 39C fölé a CPU hőmérséklete.
2018. márc. 19. 07:30
 9/11 pinkpancser ***** válasza:
Azért nem csak a hűtőtől függ a hőmérséklet! Nem mindegy milyen a proci, mi van még a házba, a ház mennyire szellőzik, környezeti hőmérséklet...
2018. márc. 26. 21:07
 10/11 Fantom83 ***** válasza:

Tisztelt pinkpancser!

Részben egyet értek a válaszoddal.

Vissza emlékezve a 7. osztályos fizika órára,a hőleadás valahogy úgy szólt,h minél nagyobb a felület,annál könnyebben adja le a hőt.

Na most ha ki teregetnél egy torony hűtő lamelláit,látnád mekkora összesen a hőleadó felület,egy alap hűtéshez képest,plusz hozzá jön a 120mm-es venti aminek nagyobb a légszállítása egy 80mm-es alap hűtéshez képest,és halkabb is ha jól tudom...

2018. márc. 27. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!