Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lassult be a gépem?

Miért lassult be a gépem?

Figyelt kérdés

Az utóbbi pár hétben észrevettem hogy a gép eléggé belassul néha pld ha egy videót indítok el akkor akadva nyitja meg,ha alul rámegyek a torrentre(tudom nem szép dolog) akkor lefagy pár másodpercre és csak azután jön be,ha valamit letöltök(egy képet) és elakarom indítani akkor az sokszor 5-10mp alatt jön be

Mi a fene van a géppel?

Van most ez hogy az intel procikon találtak valami hibát és kiadtak hozzá javításokat de az belassítja a gépeket ez lehet az oka?

mert 1 éve megvan a gép de eddig soha nem volt ilyen

itt vannak a gép adatai

i5 7600(kaby lake elvileg ez is érintett a hibában)

gtx 1080

16gb ddr4

windows 10 egy samsung evo 250gb ssd-n van

2018. márc. 10. 20:41
 1/10 anonim ***** válasza:
Csinálj egy rendszer-visszaállítást egy régebbi időpontra.
2018. márc. 10. 21:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Szedd le az InSpectre programot, ha érdekel érzékeny-e a procid a 2 sebezhetőség bármelyikére, illetve hogy be van-e kapcsolva a védelem ellene. Ha Meltdown-érzékeny a procid, akkor előfordulhat, hogy az a hiba forrása. Dióhélyban ami neked a lényeg, hogy a Meltdown van ilyen negatív hatással a teljesítményre. A Spectre könnyen javítható szoftveresen és szinte nincs kihatása a teljesítményre. Egyébként szaggat is ilyenkor a kurzor? Az jellemzően proci lassulásnál van, vagy mikor hirtelen nagyon kihasználja valami. Azt még megnézhetnéd feladatkezelővel van-e olyan program, ami leterheli a procit.
2018. márc. 10. 23:24
 3/10 Farkas999 ***** válasza:

Ezeket próbáld meg. Nekem sokat segített.

[link]

2018. márc. 11. 08:33
 4/10 A kérdező kommentje:
igen a fent leírt dolgoknál mindegyiknék megakad a kurzor
2018. márc. 11. 08:34
 5/10 A kérdező kommentje:
igen ezt az indulásos dolgot már letiltottam,de igazából a gép gyors kb. 10mp alatt bekapcsol villám gyorsan indul minden csak azokkal a dolgokkal van baj amit leírtam
2018. márc. 11. 08:37
 6/10 anonim ***** válasza:
Na, haladunk. Biztosan a proci a ludas akkor. Valami leterheli. Ha végképp nincs ötleted, hogy mi lehet akkor akár vírus is lehet, de nem tudom. Az a probléma, hogy mi tippeket tudunk adni, de hatékony segítséget nem feltétlen mivel annak kéne tudni átlátni a helyzetet igazán, aki használja az adott gépet. Mi van rajta, mi fut a háttérben, milyen oldalakat látogattál eddig, előfordulhat-e fertőzés veszélye ami lassít stb... Én csak azt tudom javasolni, hogy: Gépház--->Frissítés és biztonság--->Helyreállítás és azt lefuttatod. Ki jelölöd, hogy tartsa meg a személyes fájlokat aztán mehet a menet. Ha az sem segít, akkor pedig csinálj egy boot-eszközt és mehet a tiszta telepítés. Elegendő a rendszerpartíciót formázni. Igazából ez olyan, mint a Helyreállítás a személyes fájlok megtartásával, csak itt törlöd az egész partíciót, amit aztán újra feltöltesz a rendszerrel. Ha ez sem segít vizslasd át a BIOS (UEFI) beállításait, nem-e van átállítva valami (feszültség, órajel, bármi ami procihoz tartozó beállítás). A legegyszerűbb megoldás egy BIOS reset, mindent vissza alapra. Persze csak akkor nézz rá a BIOS-ra, ha az előbbi 2 megoldás nem használ.
2018. márc. 11. 15:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Igazából akad jó pár monitoring program, amivel nyomon követheted a processzor értékeit, abból pedig megállapíthatod, hogy lehet-e szó módosításról az eredeti értékekhez képest.
2018. márc. 11. 15:44
 8/10 AntZ ***** válasza:

Írd be futtatásba:

perfmon /report

[link]

2018. márc. 12. 09:43
 9/10 A kérdező kommentje:

leformáztam az ssd-t újra telepítettem semmi hiba nem volt de letöltötte magától ez a szar a windows frissitéseket és tessék megint csinálja úgy hogy itt a frissítések a rosszak tehát igez hogy csökkenti a cpu teljesítményét az update...

lefuttattam ezt a rendszer vizsgálatot és ez jött ki

Súlyosság: Figyelmeztetés

Figyelmeztetés: software_reporter_tool.exe folyamat [Folyamatazonosító: 9980] CPU-felhasználása magas: 62.9%.

ez nem tudom mit jelet egészen

nézem a feladatkezelőben ott ilyen 3-6% a cpu terhelés

2018. márc. 12. 15:57
 10/10 AntZ ***** válasza:
Akkor, már csak a tavaszi nagy frissítés segíthet ezen.
2018. márc. 12. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!