Hogyan telepítsem újra a gépet hogy ne vesszenek el a hdd-n lévő cuccok?
A gépben van egy ssd ezen van rajta a windwos meg 2db hdd ezen van elég sok minden ami nem lenne jó ha elveszne
A kérdés hogyan telepítsem újra a gépet hogy azokon megmaradjon minden??
Kössem ki a hdd-ket amíg telepítek? vagy egyáltalán felismeri majd a gép azokat?
és akkor felfogja ismerni azt a kettő hdd-t a windows?
miután megvolt a telepítés?
Kérdés hogy raid-ben van-e.
Nekem az alaplapom kezelné állítólag az M2-es ssd-t meg a HDD raid 0-ban egyként, de pont ezért nem is gondolkodtam rajta. SSD-n van az oprendszer, meg 1-2 program, az adatok meg azok amiknek nem kell hogy extra gyorsak legyenek, azok mentek a hdd-re.
hát őszintén fogalmam sincs mibe van, nem is tudom igazából hogy mi az :D
egy samsung 250gb ssd sata kábellel van rákötve az alaplapra ennyit tudok
a hhd-k ugyan így
Ha raid0-ban van akkor egy meghajtóként látod, de sosem használtam ilyent. Ha nincs abban, akkor van pl. egy C meghajtód az ssd-nek, meg egy d a hdd-nek.
Én csak Raid1-eket használtam, de azt is csak munkahelyen. (ez a tükrözés)
így vannak
C ssd
D 1hdd
E 2hdd
akkor nálad nincsen raid, nyugodtan újrarakhatod az SSD-re az op rendszert.
Mielőtt azonban nekiesel, érdemes pár programot már most letölteni és félrerakni, pl:
Firefox,chrome, egyéb böngésző,
vlc,media player classic, egyéb videolejátszók (+ codec, ha olyat választasz)
videokártya illesztőprogram,
divx vagy egyéb web videolejátszó program
shockwave add-on (flash player újabb neve)
anti-vírus (avast, avg, norton, egyéb)
java
microsoft visual C++ Redistribute 2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2015 verziók op rendszer bit verziójához igazítva
egyéb használt szoftverek (steam, skype, origin, adobe termékek ( pdf reader, AIR stb), irodai programok (pl microsoft office word, excel stb), meg amit te használsz).
Csak arra figyelj hogy az SSD-t formázd ne a HDD-ket. A mérete alapján tájékozódj és a ne a betűjel lapján.
Ha RAID-be volna az sem volna gond egy oprendszer újratelepítés során mert a tömb meg fog maradni akkor is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!