Kattogások hallhatóak?
Figyelt kérdés
A gépemből 5-10-20 percenként egy kattanás hallható, pont olyan a hangja mint amikor bezárul egy lemez író. Korábban azt hittem hogy a lemez író kattog, kiszedtem a gépből, de nem. A videókártyám ventillátora szokott kerregni, de nem ahhoz kötném ezt a problémát. Csak az említett időközönként(kb) kattan valmi. Melyik alkatrész lehet az? SSDn van a windows, a hddn ilyenkor minimális a terhelés, nem hiszem hogy az lenne...2018. márc. 6. 16:18
1/2 anonim 

válasza:

Szerintem meg pont a HDD lesz a ludas. Ugyanis üresjáratban ezek hajlamosak szinte teljesen kikapcsolni, ami azt jelenti, hogy a forgatómotor leáll, és a fejek parkolópályára kerülnek. Mikor viszont szükség van a merevlemezre, az felpörög, majd a fejek is kiugranak a parkolópályából ezt követően. Ilyenkor szoktak kattanó hangot adni.
Az sem kizáró ok, hogy te akkor épp hozzá sem nyúltál a géphez, mivel a rendszer magától is felébreszti a merevlemezeket.
2/2 anonim 

válasza:

Én mégis a HDD-re tippelek. Ellenőrizd le Hard Disk Sentinellel vagy HD Tune-al, mert lehet, hogy kritikus állapotban van, és még menthetőek az adatok. Én is elhanyagoltam az enyémet -tíz percenként egy kattanás, mi baj lehetne?- aztán a gyerekeimről készített fotók és videók nagy része örökre elveszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!