Mitől lassul le a gépem kb 1 hónaponta a gépemben hallható kis kattogások után?
Legnagyobb valószínűség szerint a merelemezed készül elhalálozni. Javaslom, hogy amit tudsz, azt mentsd le róla, és sürgősen cseréld ki, mert ebben az esetben 1-2 hónapon belül kuka. A helyzetet még tovább súlyosbíthatja egy ütemezett feladat, amit a gép bizonyos időközönként (jelen esetben havonta) automatikusan végrehajt ezzel is leterhelve az amúgy használhatatlan állapotú vinyót. Régebbi Seagate vinyóknál gyakori probléma, az ilyen módon meghibásodott tároló azonnali cserére szorul.
Az előttem szóló másik alternatívaként megjelölt esete nem lehetséges, mert
a) a processzor túlmelegedésének veszélye esetén a rendszer nem tesz semmit, csak sípoló riasztással figyelmeztet
b) 100 MHz feletti órajelű processzorok hűtés nélkül akkor is kiégnek, ha sebességük (és ezáltal energiafelvételük) valamilyen módon csökkenthető.
Számításbajöhetne még a memóriahiba, de az nem magyarázza a kattogást. Mellesleg már az is elég komoly baj, ha indításnál kattog...
"és én aztnemértem,hogyha tényleg kezd elbaxodni a merevlemez akkor egy sima xp telepítés után miért működik megint normálisan hetekig hiba nélkül??"
Mert a hiba mindig csak akkor jelentkezik, amikor a rendszer megpróbál egy hibás szektorba írni, vagy onnan olvasni. Előfordulhat az is, hogy a fej ment tönkre. Ez esetben meglehet, hogy a rendszer nem is jelöli meg hibásként az olvashatatlan szektorokat (mert hát azok voltaképpen jók). Mindenképp cserélj lemezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!