Ez az össze állítás jó lesz filmnezesere, netezéshez?
Nincs sok pénzem gépre újonnan akarok olyan gépet venni amivel tudok YouTube videókat, filmeket nézni és internetezni! Videokartyanal ezen gondolkozom , hogy erre megéri e rá fizetni azt a + 3 ezer forintot [link] ? Mert ez így már nem fér be a keretbe vagy inkább maradjak ennél? [link]
Illetve így akarom össze rakni a gépem:
Az ossz keret már igyis ilyen 40-42 ezer forint ha jól számoltam akkor ez a gép elég lesz alap felhasználásra?
Most nem is tudom, jelenthetlek trollkodásért? Mert ez az amit te csinálsz. KI SEM KÖTÖTTED, hogy használt szóba sem jöhet erre fel ajánl az egyik hozzászóló egy jó használt konfigot, én mondom is, hogy tényleg megéri és te állítod azt, hogy mi trollkodunk. Na persze, jó vicc. Én nem fogok erőlködni azért, hogy te a pénzedért a legjobb cuccot kapd (ár/érték arány). Vegyed amit gondolsz, ha már egyszer az elképzelésedet nem lehet "felül bírálni". A te pénzed, dobd csak ki az ablakon :) A belinkelt kérdést, amit a trolloknak szántál javaslom előbb te nézd meg :)
Ui: #10-es válaszolónak igaza van, ha nem használtban gondolkodsz akkor az a minimum, amit ő leírt. Annál alább menni árban közel lehetetlen. Esetleg annyit variálhatsz rajta, hogy olcsóbb gépházat választasz vagy tovább viszed a régi gépházadat, így azért nem kell pénzt kiadnod illetve kihagyod az SSD-t, tovább viheted a régi konfigból a HDD-t is. Lehet játszadozni a dolgokkal, de illendő legalább 60 000Ft-al készülni (persze ha újban gondolkodnál).
5-ös és 10-es válaszok adója vagyok :D
Ahogy írtam korábban is most is leírom. APU mellé NEM KELL, teljesen fölösleges különálló videokártya, főleg ha CSAK netezésre és filmnézésre használod a gépet.
Amennyiben szükséged van önálló videokártyára, ne APU-t vegyél.
Sőt, a mai Intel processzorokban van IGP (integrált grafikus mag), ezek mindegyike tud annyit, mint egy GT610, HD5450, GT210 stb. kártyák.
Csak kidobsz az ablakon 10-15 ezer ft-ot ha ezek közül valamelyiket megveszed és SEMMIRE nem mész vele.
Az SSD-t azért ajánlottam, mert sok tárhelyre a te igényeidhez mérten nincs különösebben szükség, ellenben az SSD ilyen esetben NAGYON sokat gyorsít a rendszeren.
Ha van gépházad azt nyilván ne vegyél, illetve ha régi HDD-d is van akkor SSD-t és HDD-t SE vegyél, így tudsz spórolni 15-20 ezer Ft-ot amiből már bőven lehet venni AM4-re építkező rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!