Érdemes bővíteni 8gb ram-ot 16ra?
Röviden:
Újíts alaplapot, processzort, ramot.
Ugyanúgy H97-es alaplapom van, és i5-4690 processzorom, de 16GB RAM-mal.
Támogatja a négy csatornát.
Egyelőre minden játékhoz elég a 4690-en, legalábbis amiket én próbáltam. Eddig a videokártyám a szűk-keresztmetszet (R9 380), és nem a processzorom.
Viszont tény, hogy amint 16GB-nál több RAM-ra lesz szükség újítanom kellesz alaplapot és processzort is, de szerintem az még odébb van egyelőre.
szinte semmivel nem jobb ddr4 a 3-nál emiatt fölösleges váltani mert a cpu-d is erős a mai napig még.
Főleg a horror áru ddr4 ram árak miatt, használtan ddr3 at tudsz majdnem negyedannyiért venni most kb 30k 8gb ddr4. lehet quad chennelben nem fognak menni de nem így is ahhoz képest max 1%-os lassulás van amit sosem veszel észre.
#3 nem sok haszna van a quad channelnek, bár dual channelt is csak normálisabb APU esetén lehet hasznosnak nevezni.
Ha 4x single channel lenne se látnál különbséget sebességben, most 2x dual lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!