Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit kéne változtatnom, hogy...

Mit kéne változtatnom, hogy normálisan menjen a wow a gépemen?

Figyelt kérdés

Hali!

Azért írok ide, mert már idegesít, hogy vieókban ugyan olyan konfiggal ultrán sokkal jobban megy a WOW az embereknek, mint nekem lowon...

Mit kéne lecserélnem, hogy jobban menjen a játék?

Alaplap: Asus M5A97 evo r2.0

Proci: AMD FX-6100 (Nemsoká cserélem 8350-re)

Videókártya: Gigabyte R9 270x OC 4gb

RAM: 3x4gb Hyperx

HDD: Toshiba P300 2TB 64MB 7200rpm SATA 3

Ugyan ezzel a konfiggal (kevesebb rammal) láttam videókban, hogy ultrán játszottak, és akadás nélkül kb... Nem értem, én low grafikára veszem, és még úgy se megy olyan simán, mint másoknak ultrán fullhd-ba...

Ha sokan vagyunk raidbe, akkor folyamatosan akad, fővárosokban, ahol sokan vannak, nem folyamatosan, de ha sok az ember akkor 30fps-em van kb, aminél már akadozik a játék.

Valami tipp, hogy mi lehet a baj?

2018. márc. 4. 13:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%
Dugd át a monitor kábelét az alaplapból a videokártyába.
2018. márc. 4. 13:23
 2/12 A kérdező kommentje:
Normális kérdést tettem fel szerintem, akkor normális választ várnék...
2018. márc. 4. 13:26
 3/12 anonim ***** válasza:

Pedig normális válasz volt.

Dugd át a videokártya kimenetre a monitorodat, meg rakj fel egy videokártya drivert, mert ezzel a konfiggal normálisan kellene mennie a játéknak.

Ha nem megy normálisan akkor windows reinstallt csinálj.

Ha azután se megy, akkor fingom sincs mit kéne, mert mennie kell normálisan.

2018. márc. 4. 13:32
 4/12 anonim ***** válasza:
#2: Tavaly több, mint húsz esetben volt ez a "mindenki más gépén jobban megy a játék" rejtély magyarázata.
2018. márc. 4. 13:34
 5/12 anonim ***** válasza:

1#, az alaplapon, se a processzoron nincs videovezérlő.

A jelenség elég nyilvánvaló magyarázatot ad arra, hogy mivel van a probléma. Amikor sok karaktert kell megjeleníteni és sok npc mozgását kell kiszámítani, akkor azoknak a koordinálása a processzor dolga és nem a videokártyáé, tehát elég egyértelmű, hogy mivel van a gond.

FX8350-ra felesleges lenne lecserélni, ma már egy Pentium G4560 erősebb mindkettőnél. Ugye mivel a technológiai fejlődés úgy áll, hogy 2 évenként duplázódik (már 3) a tranzisztorok száma a processzorokban, ezért teljesen várható volt, hogy ez a platform elavul. Az FX egy nagy vakvágány volt az amd részéről, inkább ryzen-t vagy 8. gen intelt kéne már nézni. Mármint, túl sokat nem fog neked az segíteni, hogy 30 fps helyett lesz 40 fps.

2018. márc. 4. 13:35
 6/12 A kérdező kommentje:
pár napja raktam újra a gépet, raktam fel minden drivert, mindenből a legújabbat, 3-4 addon van felrakva, azok nem hiszem hogy ennyire belassítanák. És igen, a videókártyába van bedugva a kábel :)
2018. márc. 4. 13:36
 7/12 A kérdező kommentje:

4-es.

Ryzent nem fogok venni, mert az nem jó az alaplapba. Ha alaplapot veszek, már vehetek bele akkor új ramot is, mivel a jelenlegi ddr3-asok nem hiszem hogy jók lesznek bele. ez így kb 100k lenne. annyit meg nem akarok rákölteni így hirtelen csak e miatt

2018. márc. 4. 13:40
 8/12 anonim ***** válasza:
Ez nyilvánvaló, csak meg kell értened, hogy ebben a platformban akármilyen erős processzort veszel, az nem fog sokat javítani a problémán.
2018. márc. 4. 13:41
 9/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszi, hát akkor nincs más választás, mint apránként megvásárolni a dolgokat a gépbe, aztán összerakni.
2018. márc. 4. 13:46
 10/12 anonim ***** válasza:

kell egy uj gép mindenféleképpen

amd lap,amd cpu,ram tovább adni ...

msi h110 pro d 13000

intel core i3 6100 26000

2xCrucial 4GB DDR4 2400MHz 12500/db

árukereso.hu barátod (be-va chip)

[link]

[link]

[link]

66790FT

2018. márc. 4. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!