Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 300w táp elég OC i7-4790k-hoz?...

Oggy95 kérdése:

300w táp elég OC i7-4790k-hoz? Hűtés? (nincs GPU)

Figyelt kérdés

Sziasztok! I5-4590-ről i7-4790k-ra fogok váltani Zeneszerkesztére használom ezért GPU felesleges. A kérdésem: a 300w-os tápom elég lesz ha az órajelet emelem + a hűtésem elég?

A komponensek:

-i7 4790k

-Alpenföhn Brocken Eco hűtő

-Asus B85M-G alaplap

-120gb SSD

-2x4gb DDR3 1600mhz hyperx fury RAM

-2TB 7200rpm HDD

-DVD RW meghajtó

Köszönöm a válaszokat előre is!

2018. márc. 3. 20:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
#10 Ez egyszerűen erre való, attól még, hogy te nem használod ki, ne másokat nézz már hülyének.
2018. márc. 30. 14:09
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem kellene gyökérkedni már ne is haragudj. Egyáltalán nem nézek senkit hülyének, bár téged a válaszod alapján... Nem tudom miért lenne arra való. Szorzózár mentes, a lehetőség adott a tuningra tiszta sor. De nem kötelező. Mikor használtan vettem (h-s lapba, mivel anno azt vettem) tisztában voltam vele, hogy tuningolni ha akarnám sem tudom. Nem is állt szándékomban, mivel minden igényemet kielégíti. De unalmas már, ha valaki vesz egy ilyen procit, jön mindenki, hogy hú nem tudod húzn stb... És? Alap óranelen is bővn elég, a turbó még úgy is (jó az elosztva 4 magra nyilván nem megy mindegyik 4.4 ghz-en) Használta olyan árban van, hogy ha már választani kellett a sima és a k-s között, nyilván az utóbbit vettem. Kit nézek hülyének. Kösz a suttyó válaszodat gyöxikém.
2018. márc. 30. 14:33
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Na erre írhatsz kisapám, kilövöm a kérdést. Fárszd magad nyugodtan ha kedved van hozzá 😁 Mindenesetre nem nekem lesz s**r 😋
2018. márc. 30. 14:41
 14/14 anonim ***** válasza:

A tuning, amiről a neve is árulkodik, a finomhangolásról szól. Ha ugyanolyan feszültségen pöröghet magasabb órajelen is, akkor miért ne csavarnád fel? Vagy ha van elég hűtés, akkor miért ne emelnéd a feszültséget? Vagy ha elég a teljesítmény, akkor miért ne vennéd le a feszültséget, hogy kevesebbet fogyasszon és ne pörögjön annyit a hűtés? Értelmes ember kezében semmi baja nem lesz a processzornak. Ez egy olyan teljesítmény, amit tuning nélkül nem használsz ki és a processzor nem optimálisan fog szerepelni.

De meg is fordíthatjuk a kérdést: minek veszel egy 100 ezres processzort, ha neked egy 60 ezres processzor is elég lenne? Csak költségvetési nonszensz nem tuningolni egy tuningolható processzort.

Amúgy H lapban is lehet OC-zni, ha a lapnak értelmes vrmje van, a chipset tiltása bioson keresztül feloldható.

2018. márc. 30. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!