300w táp elég OC i7-4790k-hoz? Hűtés? (nincs GPU)
Sziasztok! I5-4590-ről i7-4790k-ra fogok váltani Zeneszerkesztére használom ezért GPU felesleges. A kérdésem: a 300w-os tápom elég lesz ha az órajelet emelem + a hűtésem elég?
A komponensek:
-i7 4790k
-Alpenföhn Brocken Eco hűtő
-Asus B85M-G alaplap
-120gb SSD
-2x4gb DDR3 1600mhz hyperx fury RAM
-2TB 7200rpm HDD
-DVD RW meghajtó
Köszönöm a válaszokat előre is!
Ez az alaplap nem lesz jó tuningra.
A teljesítmény biztos elég, csak pont a lényeget hagytad le, a tápod típusát. Mert ugye nem mindegy, hogy mondjuk Kolink Core vagy egy BQ Pure Power 10.
Az alaplapban nem tudsz szorzót növelni, de talán van bios hozzá amiben BCLK -t állíthatsz, minimális oc-t elérhetsz azzal is. (z97 chipset kéne rendes oc-hoz, és jó VRM)
A táp típusa nagyon nem mindegy, tudni kell hány ampert ad le a 12V ágon, és hogy milyen felépítésű, de 300W-osból nem láttam OC-ra is alkalmas, nem veszélyes tápot eddig.
Ha tuningolni meg nem akarsz, akkor felesleges k procit venni. Ki tidja mennyire nyúzták szét már.
A tápod típusa pedig fontos lenne.
BCLK tuning a 4.gen. INTEL-nél nem lehetséges. (vagyis igen, 1-2%, amíg ki nem fagy a gép)
Felesleges tuningolnod, mit akarsz elérni? +200Mhz az kb. +5%, vagyis nem sok minden. A K-s proci amúgy is magasabb órajelen ketyeg.
A tápod elég hozzá. A Be Quiet oldalán van egyébként PSU kalkulátor.
táp is gyenge mint a harmat ...
500-580w kell
vga min kell ,hogy IGP ne vegyen le ramból
gtx 1050
Nem mai darab de nem lesz gond vele.
OC-t én sem erőltetném, mondjuk nem tudom mire képes +12V-os ágon.(+3,3V-os ágon mondjuk nem remekel egy teszt szerint)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!