Mi a különbség az M.2 SSD-k között?
Egyáltalán mik ezek? Mert ahogy nézem van M.2 PCIe és M.2 SATA. Mi a különbség köztük és melyiket hova kell csatlakoztatni?
Nekem egy MSI B250 PC MATE alaplapom van, a leírásnál csak M.2 SSD-re hivatkozik, azt nem írja, hogy pontosan ez melyik típus.
Ezt az SSD-t néztem ki magamnak: [link]
csak nem tudom ez kompatibilis-e az alaplapommal.
Az M2 az M2. Pont.
A SATA meg SATA. Pont.
Két teljesen eltérő csatlakozás.
A M2-t egy olyan foglalatba lehet bedugni, (ahogy #2 is írta), ami annyira hasonlít a mini PCI-e-re, hogy az esetek döntő többségében mini PCI-e dolgok is mennek benne.
Persze ha támogatja az alaplap.
Létezik amúgy M2-sata adapter
M.2 PCIe
M.2-es foglalatra kötött PCIe kártya, vagy meghajtó. Csak akkor működik, ha az alaplap támogatja az M.2 csatolón a PCIe-t. Asztali alaplapok többnyire NEM támogatják, csak a laptopok.
M.2 SATA
M.2 foglalatú SATA eszköz. Ez az, ami az asztali alaplapba való.
mSATA
Ez hasonlít az M.2 foglalathoz de NEM azonos és NEM kompatibilis vele. Jellemzően felső kategóriás laptopokban szokott lenni és erre van csatolva az SSD, így mellé még be lehet tenni egy hagyományos HDD-t is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!