Melyik összeállítás éri meg jobban?
Asztali i5-7500 és gtx 1060 6gb 1440p monitorral 321980 Ft
vagy
laptop i7-7700hq és gtx 1060 6gb 1080p monitorral 325000 Ft-ért?
Főképp videószerkesztésre, és ritkán játékra kell. Nyilván miután kézhez kapom végigtolnám az összes játékot, amit eddig nem vitt a gépem, de a normális szint az havi 1-2 délután.
Az elkövetkezendő 4-5 évben nem tervezek semmit fejleszteni rajtuk, szóval most a "laptop nem fejleszthető" érv nem játszik.
Egy laptop is ugyanúgy bírja, mint egy PC. Ha veszel alá egy normális hűtőpadot, semmi baj sem lesz. Ezt a felbontás dolgot nem értem, azt is ki tudod rakni 4k-s monitorra.
Viszont oké, hogy az elkövetkezendő 4-5 évben nem tervezel semmit fejleszteni, de ez időközben változhat (megnövekedett igények stb), ebből a szempontból a PC jobb, mert ott nem kell újra kompletten 300+ ezret kiadnod, ha mégis fejlesztenel valamit.
Ha ez a szempont egyáltalán nem számít, akkor a laptop jobb, azt legalabb tudod magaddal vinni ha esetleg valamire kell.
Kérdező: Visszafogottabb beállításokkal lehet ezen segíteni. Vagy 1440-es monitor helyett ahhoz is 1080-ast veszel.
#3: Egyáltalán nem bírják ugyanúgy, még hűtőpaddal sem. Kivétel az üzleti felhasználásra, vagy munkaállomásnak szánt laptopokat, amiket kifejezetten ilyen igényekre terveztek.
#4: Nem tudom, nekem eddig semmi bajom nem volt pedig laptoppal dolgozom, és esetenként játszom is. 1080p/4k-ban vágok videókat a mostanin, és egyáltalán nem melegszik.
A probléma a régebbi laptopoknál volt jellemző a rossz hőelvetetés miatt.
Persze egy ultra slim laptop nem bírja a terhelést, szinte 0 hűtéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!