Szerintetek mikorra várható, hogy visszacsökkennek a VGA-k árai?
Szerintem május fele fog kb rendeződni.
Azt nem mondom hogy teljesen visszaáll normállra, de egy 1060 6gb tuti nem 180 lesz csak 130. szerintem.
"Ha jól tudom az még pont jól kitud hajtani egy GTX 1060-at."
Ez a kihajt dologra sokan rámorognak hogy ez nem így működik :D De amúgy igen, bőven jó, nem csak 1060-at, de akár 1070-at is lehetne mellé tenni, és még mindig reális lenne.
(Egy VGA a processzortól függetlenül működik. Azonban ha kevés az adott játékhoz a processzor, akkor a VGA sem tud maximálisan dolgozni, mert elsődleges a processzor, úgy kell elképzelni hogy a proci ad utasítást a vga-nak hogy dolgozzon, de ha lassan adja akkor a vga csak vár-vár, ero processzor limited lesz, mert a proci 100%-on dolgozik, a vga meg alacsonyon.)
Én is akarok venni egy komolyabbat. Nekem VR játékokhoz (is) kellene és fejlesztéshez (szóval mégiscsak muszáj lesz mostanában megvenni csak drágán).
Amit kinéztem azt meg tudnám venni egy havi fizetésem alatt de a havi kiadásaim mellett annyit nem adnék érte amennyiért most vesztegetik.
A kiszemelt egy GTX 1080Ti:
A lap alján látható ártörténeten megfigyelhető hogy fél éve még csak 280 ezer forint volt a kártya átlagára (akkor kellett volna vennem de a vásárlási szándék csak év vége felé jött).
Most (a mai napon) 408 ezer forint a kártya átlagára. Szép...
A többi kártyánál is megfigyelhető hogy az ártörténetük követi a kiriptopénz piac felfutásait. (a bányászok ezt a tényt tagadják és csúsztatnak de ahogy mondani szokták a számok nem hazudnak)
A kriptopiactól függ hogy mennyire éri meg a bányászat. Ha kevésbé vagy nem nagyon akkor a bányászati kedv és a tömeges kártyafelvásárlás is alábbhagy. Szerintem pár hónap és normalizálódni fognak a kártyák árai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!