180 Gb SSD vagy 320 Gb HDD?
Én ebben az esetben a HDD-t választanám.
Az SSD csupán annyiban jobb, (ha ez jobb ?) hogy gyorsabban tölt be a rendszer, és a komolyabb prigramok is gyorsabban kelnek életre. Viszont az SSD nem kimondottan adattárolásra való. EZért ha megbékélsz a HDD, SSD-hez képest lassabb működésével, akkor a HDD jobb választás lehet.
A vegyes megoldás lenne a legjobb, vagyis amibe két meghajtó is van. SSD a rendszernek, HDD a torrentnek.
De ha ez nem lehet opció, én is inkább a HDD -t ajánlanám erre a célra.
SSD-vel ne torrentezz, mert pár hónap alatt kinyírja a sok írás. Ha mindenképpen torrentet akarsz használni, akkor vagy legyen a laptopban egy HDD is és arra töltögess vagy csak HDD-vel szerelt laptopot vegyél.
Egyébként torrent szempontjából az SSD semmilyen előnyt nem jelent, mert a letöltési sebesség miatt ugyanolyan sebességgel tud írni, mint a HDD. Az SSD a programok betöltésékor hoz látványos különbséget.
Egy szavazat az SSD mellett.
Könnyebb, csendesebb, látványosan gyorsabb, kisebb energia igényű, nem érzékeny a rázkódásra.
1; az SSD kb 100szor is gyorsabb lehet, mint a HDD.
2; az SSD nem érzékeny a dobálásra. Egy laptopnál ez szempont lehet.
3; az SSD valóban "csak" a rendszer betöltést segíti. Meg a nagy programokét. Meg a kicsikét. Meg úgy az egész rendszer gyorsabb.
4; az SSD is bőven bírja a torrentet. Az enyém 3-4 éve bírja. 10 évet ki fog bírni.
Nem tudom miért nem tudják itt gyakorin megmondani nekem hány mp alatt botol be a SSD.
Hány mp alatt botol be az SSD?
Egyik kedvenc videósom új SSD-t vett 8-10 mp alatt botolt be neki, az én HDD-m tele szemétel az asztalon 7-10 mp alatt be botolt be, tegnapelőtt újba raktam a windowst 4-5 mp alatt botol be, és egyből el indulnak a programok ha rá kattintók. Ezért felesleges egy sz.r 120 GB SSD-t venni, az én HDD-m le nyomja az SSD-t mint a sz.rt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!