Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 180 Gb SSD vagy 320 Gb HDD?

180 Gb SSD vagy 320 Gb HDD?

Figyelt kérdés
Laptop vásárlás előtt állok, és nem tudom, hogy HDD-vel, vagy SSD-vel kérjem. 140 Gb HDD van a mostani gépemben. Filmeket töltök le torrent oldalakról 20-50 gb (egyszerre 1-2őt max. Megérné az SSD, tényleg annyira jó a HDD-hez képest? Tárhely elég lenne.

2018. febr. 4. 07:42
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Vagy 120 gb elég? HP laptop, de ennek a kinézete jobban tetszik.
2018. febr. 4. 07:45
 2/13 anonim ***** válasza:

Én ebben az esetben a HDD-t választanám.

Az SSD csupán annyiban jobb, (ha ez jobb ?) hogy gyorsabban tölt be a rendszer, és a komolyabb prigramok is gyorsabban kelnek életre. Viszont az SSD nem kimondottan adattárolásra való. EZért ha megbékélsz a HDD, SSD-hez képest lassabb működésével, akkor a HDD jobb választás lehet.

2018. febr. 4. 07:47
 3/13 anonim ***** válasza:
Én SSD-t választanám, és vennék egy külső vinyót a torrentezéshez. Ja, most is így csinálom:) SSD nagyon megéri
2018. febr. 4. 07:57
 4/13 P.O.C. ***** válasza:

A vegyes megoldás lenne a legjobb, vagyis amibe két meghajtó is van. SSD a rendszernek, HDD a torrentnek.

De ha ez nem lehet opció, én is inkább a HDD -t ajánlanám erre a célra.

2018. febr. 4. 07:57
 5/13 anonim ***** válasza:
De tény, hogy az SSD nem bírja a torrentezést
2018. febr. 4. 07:58
 6/13 anonim ***** válasza:

SSD-vel ne torrentezz, mert pár hónap alatt kinyírja a sok írás. Ha mindenképpen torrentet akarsz használni, akkor vagy legyen a laptopban egy HDD is és arra töltögess vagy csak HDD-vel szerelt laptopot vegyél.

Egyébként torrent szempontjából az SSD semmilyen előnyt nem jelent, mert a letöltési sebesség miatt ugyanolyan sebességgel tud írni, mint a HDD. Az SSD a programok betöltésékor hoz látványos különbséget.

2018. febr. 4. 08:13
 7/13 anonim ***** válasza:

Egy szavazat az SSD mellett.

Könnyebb, csendesebb, látványosan gyorsabb, kisebb energia igényű, nem érzékeny a rázkódásra.

2018. febr. 4. 08:29
 8/13 pinkpancser ***** válasza:
120GB elég lehet, de ez attól függ milyen programokat akarsz rá telepíteni. Egyébként én is a rendszernek SSD, torrentnek/tárolásnak HDD-t tudnám ajánlani! Ha nincs benne 2 hely akkor a vinyó mehet a DVD helyére, vagy újabb gépeknél az SSD-t nem csak a sata csatlakozóra kötheted.
2018. febr. 4. 11:38
 9/13 Derwer ***** válasza:
100%

1; az SSD kb 100szor is gyorsabb lehet, mint a HDD.

2; az SSD nem érzékeny a dobálásra. Egy laptopnál ez szempont lehet.

3; az SSD valóban "csak" a rendszer betöltést segíti. Meg a nagy programokét. Meg a kicsikét. Meg úgy az egész rendszer gyorsabb.

4; az SSD is bőven bírja a torrentet. Az enyém 3-4 éve bírja. 10 évet ki fog bírni.

2018. febr. 4. 12:46
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom miért nem tudják itt gyakorin megmondani nekem hány mp alatt botol be a SSD.

Hány mp alatt botol be az SSD?

Egyik kedvenc videósom új SSD-t vett 8-10 mp alatt botolt be neki, az én HDD-m tele szemétel az asztalon 7-10 mp alatt be botolt be, tegnapelőtt újba raktam a windowst 4-5 mp alatt botol be, és egyből el indulnak a programok ha rá kattintók. Ezért felesleges egy sz.r 120 GB SSD-t venni, az én HDD-m le nyomja az SSD-t mint a sz.rt.

2018. febr. 4. 12:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!