Mennyire elavult a laptopom? 2011 decemberben vettem.
CPU típusa: QuadCore Intel Core i7-2720QM, 2800 MHz (28 x 100)
Alaplapi lapkakészlet: Intel Cougar Point HM65, Intel Sandy Bridge
Rendszermemória: 8139 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Videokártya : Mobile Intel(R) HD Graphics (3938232 KB)
Videokártya : Mobile Intel(R) HD Graphics (3938232 KB)
3D gyorsító : AMD NI Whistler XT
Lemezes meghajtó : ADATA SSD S511 120GB (111 GB, IDE)
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya:Radeon (TM) HD 6770M [1002-6740] [NoDB]
GPU kódneve:Whistler XT (PCI Express 2.0 x16 1002 / 6740, Rev 00)
GPU órajele : 725 MHz
Memória órajel : 432 MHz
a teljes log itt: pastebin (pont) com/RUYDSP7p
Teljesen ok.
A VGA HD610 és HD630 között helyezkedik el szóval az is teljesen jó, CPU ha Desktophoz hasonlítjuk akkor G4400 szintjén van.(ahol számít a több mag ott jobb is nála)
8GB RAM elég, SSD is van szóval megfelel egy mai multimédiás notebook-nak.
köszi, akkor még pihentetem a költségvetést.
Játszani csak régi klasszikusokkal szoktam, amik már akkor régiek voltak amikor a gépet vettem.
Javarészt, csak itthoni multimédiára, illetve munkára (grafikus számilást nem igényelnek, csak sok böngészőanlak, meg tucatnyi soktízmegás excel),
Csak mostanéban azt vettem észre hogy eléggée felpörok a memóriahasználat, meg a procihőmérséklet - 80 fok fölé - ( a ventillátor hangja alapján kb. helyből felszáll a gép)
Mindenesetre megnyugtató, hogy egy majd 7éves gép még most is okés. Igaz, anno kb. a vesémet költöttem rá :D
videokártya nem igazán izmos benne uj játékokhoz...
intel HD meg nem játékra tervezték..
lehetne cserélni benne videokártyát akkor amd 7700ra jobb lenne .
Chrome marhasok memóriát tud ám használni, szóval max. szerezz be még egy 8GB-os modult.
A Feladatkezelőben meg meg tudod nézni, hogy mi pörgeti annyira a CPU-t (illetve hát lehet, hogy ki kéne fújni a CPU hűtőbordát sűrített levegővel, mert valsz. televan porral és emiatt sem olyan jó a hűtés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!