Hard Disk Sentinel hibás adatokat ír az SSD-ről, vagy ez természetes? Esetleg az SSD fogja bemondani az unalmast?
Fehersrac:
Igen ellentmondásos ,ahogy írod de kijavítottak utána ,hogy 16x24óra és én kalkuláltam rosszul ,tehát annyi a futási ideje. Milyen információ kellene, amiből meglehetne állapítani a problémát?
Ha ez segít valamit esetleg.
Kérdező:
Hány mp alatt botol be a Windows?
Tegnap előtt raktam újra a rendszert, 4 mp alatt botol be a Windows HDD-ről.
Erre a SMART adat nem hoz megoldást. Az oprendszeredben van valami rosszul beállítva mert 16 nap alatt sok a 32 TB. Nekem 200 nap alatt írt 10 TB-ot.
Ha így megy tovább akkor még 30-40-szer ennyi ideig fogja bírni az SSD-d amit ha megsaccolom és eddig ment 3 hónapot a géped akkor kábé 10 évig bírni fogja ami nem egy rossz eredmény mert ennyi idő alatt általában amúgy is lecseréli a gépet az ember.
"Tegnap előtt raktam újra a rendszert, 4 mp alatt botol be a Windows HDD-ről."
4 másodperc???? Ki van zárva, ennyi idő alatt a BIOS ellenőrzésig sem jut el egy gép plusz a frissen telepített gépen nincs 17 automatikusan indított progi. Ha majd ezek is felkerülnek ekkor vissza fog állni a sokperces indítás.
@kérdező:
Kiderült valami? Tényleg lehet, hogy valami firmware-es dolog. Egyébként szerintem mindenképp cseréltesd, vagy még jobb lenne a pénzt visszakérni, és egy ajánlottabb modellt venni.
@45%-os:
Ne fárassz már, te alvó/hibernált módról beszélsz, amikor a memóriába van betöltve sok minden. Meg bootolni csak egyszer kell egy nap, adatot betölteni viszont percenként többször, és abban rossz a HDD (de én azt sem mondanám, hogy egy olcsó HDD ma biztonságos lenne). Élhetsz a saját világodban, csak ne reklámozd.
Azt látom, hogy az írás 32,68 TB-ról 33,45 TB-ra nőtt. Pontosan mennyi adatot másoltál rá?
Szerk.: most vettem észre, hogy majdnem ugyanezzel az SSD-vel volt ugyanez a gond itt ebben a topikban, nem is kell sokat visszaolvasnod, az oldal elejére. Épp ilyen Toshiba SG5 SSD. Ott azt derítettük ki, hogy valami miatt 30×-os szorzóval számolja az írt, olvasott adatmennyiséget, így azt jelenti, hogy a tényleges írási mennyiség 1,1 TB nálad, ami már sokkal reálisabb. Van, amelyik meghajtó gyárilag valamekkora írással érkezik, mert tesztelték.
Nem kell aggódnod, mert igazából nem ír 30× annyit, csak a számláló pörög 30×-osan. Mindig oszd el 30-cal fejben. Ahogy nézem a SMART adatokat, a kondíciód 100%-os (0-ás értéket mutat a Wear Out Indicatornál), a HD Sentinel rosszul értelmezni az értéket. Ezek az SSD infós programok rosszul olvasnak ki néhány meghajtót, nem szabad megijedni, ha néha hülyeséget írnak.
A számláló megy magától is, mivel a Windows folyamatosan írogat a háttérben.
Prohardveren ezeket a válaszokat kaptam ,tehát elvileg nincs nincs baja. Beszéltem az eladóval is ,azt mondta ha beviszem visszaküldi nagykerbe ,de az meg megint időigényes...szóval nem tudom, hogy mi legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!