Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hard Disk Sentinel hibás...

Hard Disk Sentinel hibás adatokat ír az SSD-ről, vagy ez természetes? Esetleg az SSD fogja bemondani az unalmast?

Figyelt kérdés
Sentinel szerint 16 napja van használatban az SSD, ami ennél jóval több. Illetve ez idő alatt 32,63TB írt adatmennyiséget jelez, és 1-1% csökkenés tapasztalható, pár naponta le is fagy teljesen a rendszer, újraindítás után csak pár nap múlva jelentkezik újra. Mitől lehet?

2018. febr. 3. 15:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Fehersrac:

Igen ellentmondásos ,ahogy írod de kijavítottak utána ,hogy 16x24óra és én kalkuláltam rosszul ,tehát annyi a futási ideje. Milyen információ kellene, amiből meglehetne állapítani a problémát?

[link]

Ha ez segít valamit esetleg.

2018. febr. 3. 23:44
 12/17 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Hány mp alatt botol be a Windows?

Tegnap előtt raktam újra a rendszert, 4 mp alatt botol be a Windows HDD-ről.

2018. febr. 4. 01:28
 13/17 A kérdező kommentje:
Mi köze van a bootolási sebességnek a problémám megoldásához? :D
2018. febr. 4. 01:51
 14/17 anonim ***** válasza:

Erre a SMART adat nem hoz megoldást. Az oprendszeredben van valami rosszul beállítva mert 16 nap alatt sok a 32 TB. Nekem 200 nap alatt írt 10 TB-ot.

Ha így megy tovább akkor még 30-40-szer ennyi ideig fogja bírni az SSD-d amit ha megsaccolom és eddig ment 3 hónapot a géped akkor kábé 10 évig bírni fogja ami nem egy rossz eredmény mert ennyi idő alatt általában amúgy is lecseréli a gépet az ember.

2018. febr. 4. 15:06
 15/17 anonim ***** válasza:

"Tegnap előtt raktam újra a rendszert, 4 mp alatt botol be a Windows HDD-ről."

4 másodperc???? Ki van zárva, ennyi idő alatt a BIOS ellenőrzésig sem jut el egy gép plusz a frissen telepített gépen nincs 17 automatikusan indított progi. Ha majd ezek is felkerülnek ekkor vissza fog állni a sokperces indítás.

2018. febr. 4. 15:07
 16/17 anonim ***** válasza:

@kérdező:

Kiderült valami? Tényleg lehet, hogy valami firmware-es dolog. Egyébként szerintem mindenképp cseréltesd, vagy még jobb lenne a pénzt visszakérni, és egy ajánlottabb modellt venni.

@45%-os:

Ne fárassz már, te alvó/hibernált módról beszélsz, amikor a memóriába van betöltve sok minden. Meg bootolni csak egyszer kell egy nap, adatot betölteni viszont percenként többször, és abban rossz a HDD (de én azt sem mondanám, hogy egy olcsó HDD ma biztonságos lenne). Élhetsz a saját világodban, csak ne reklámozd.

2018. febr. 4. 17:53
 17/17 A kérdező kommentje:

Azt látom, hogy az írás 32,68 TB-ról 33,45 TB-ra nőtt. Pontosan mennyi adatot másoltál rá?

Szerk.: most vettem észre, hogy majdnem ugyanezzel az SSD-vel volt ugyanez a gond itt ebben a topikban, nem is kell sokat visszaolvasnod, az oldal elejére. Épp ilyen Toshiba SG5 SSD. Ott azt derítettük ki, hogy valami miatt 30×-os szorzóval számolja az írt, olvasott adatmennyiséget, így azt jelenti, hogy a tényleges írási mennyiség 1,1 TB nálad, ami már sokkal reálisabb. Van, amelyik meghajtó gyárilag valamekkora írással érkezik, mert tesztelték.

Nem kell aggódnod, mert igazából nem ír 30× annyit, csak a számláló pörög 30×-osan. Mindig oszd el 30-cal fejben. Ahogy nézem a SMART adatokat, a kondíciód 100%-os (0-ás értéket mutat a Wear Out Indicatornál), a HD Sentinel rosszul értelmezni az értéket. Ezek az SSD infós programok rosszul olvasnak ki néhány meghajtót, nem szabad megijedni, ha néha hülyeséget írnak.

A számláló megy magától is, mivel a Windows folyamatosan írogat a háttérben.

Prohardveren ezeket a válaszokat kaptam ,tehát elvileg nincs nincs baja. Beszéltem az eladóval is ,azt mondta ha beviszem visszaküldi nagykerbe ,de az meg megint időigényes...szóval nem tudom, hogy mi legyen.

2018. febr. 5. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!