Hard Disk Sentinel hibás adatokat ír az SSD-ről, vagy ez természetes? Esetleg az SSD fogja bemondani az unalmast?
Biztos, hogy TB? Az elképesztően sok 16 nap futási idő alatt. Nálam 133 napra van 4,3TB rendszer SSD-n.
Hogy mitől fagy le, äzt nem tudom. Lehet, hogy csak:
Fú, ott valami brutálisan darálja az SSD-t. Cache (=gyorsítótár), vagy ilyesmi. Windows feladatkezelő nem ír valami progit, ha a lemezhasználat alapján rendezel?
HDD-knél emlékszem voltak olyanok, hogy valami nagyságrendekkel többet mutatott az egyim SMART adatból, de az az egész szériára igaz volt.
Esetleg kérdezz itt, biztos tudnak segíteni:
Elég sok fórumon olvasok az SSD-ről rossz dolgokat.
Pl:
- Hamar csökken a kondíciója
- Firmware frissítést is kell csinálni (ne csökkenjen a kondíciója)
- Vezérlők hamar megadják magukat
Egy évben 2x vagy 3x újba kell rakni a Windows 10, akkor hamar tönkremegy egy SSD. Sajnos Windows 10 nagy frissítései néha el rontsák a rendszert. Ezért ritkán használom az SD kártyáknál a formázást és a másolást szintén a pendrive-n is.
Engem annyira nem érdekel az SSD hogy 8 mp alatt botoljon be a Windows, 16 ezerből már vesszek egy 1TB HDD-t, sokkal jobban bírja a formázást (természetesen vigyázni kell rá).
Nekem merevlemezről 7-10 mp alatt be botolt a Windows de úgy hogy televolt a gép minden szeméttel a nagy frissítések, proci frissítés, az asztal is kicsit televolt, rá kattintottam a böngészőre és már be is jött.
Ezért felesleges venni SSD-t majdnem mindennap SSD-k ről olvasók rosszakat ez a baja stb, merevlemezről meg ritkán olvasók rosszakat. Nekem van egy 5 éves HDD-m semmi baja 769 nap az élettartama, de ez az én hibám előbb vettem volna szünetmentes tápot volna akkor el kerültem volna nyáron mindennapos 2-5 áramszünetet, de semmi baja bírja a strapát.
Van benne igazság amit mond: [link]
Nekem így is gyors a gépem, nekem az a lényeg sók tárhely legyen a filmeknek stb. Láttam már a kedvenc videósomat új SSD-t be botolni 2x 9-10 mp, az én HDD tele szeméttel le nyomta mint a sz..t.
"Feljebb van egy link a képernyőképről ,de 16 napja van használatban összeesítve."
"Sentinel szerint 16 napja van használatban az SSD, ami ennél jóval több."
Ez a két állításod üti egymást.
A 98 %-os kondíció 32TB után megfelel, csak a 32 TB sok 16 nap után. Vagy neked van valami rosszul beállítva de 0 infóból távolról ezt nehéz megállapítani.
Utolsó előtti:
Az SSD mellett van 2x2tb HDD is ,de azt inkább filmek ,zenék játékok tárolására használok maga a windows van az SSD-én és jóval gyorsabbnak érzem mint HDD-vel ,és aláírom hogy a HDD nagyon jól bírja a gyűrődést ,az előző HDD 9% kondícióval működött gond nélkül ,pedig azon volt a rendszer meg minden. Csak sajnos érezhető a különbség köztük sebesség terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!