Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hard Disk Sentinel hibás...

Hard Disk Sentinel hibás adatokat ír az SSD-ről, vagy ez természetes? Esetleg az SSD fogja bemondani az unalmast?

Figyelt kérdés
Sentinel szerint 16 napja van használatban az SSD, ami ennél jóval több. Illetve ez idő alatt 32,63TB írt adatmennyiséget jelez, és 1-1% csökkenés tapasztalható, pár naponta le is fagy teljesen a rendszer, újraindítás után csak pár nap múlva jelentkezik újra. Mitől lehet?

2018. febr. 3. 15:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
az a 16 nap az össz, tehát 16x24 órát ment a géped.
2018. febr. 3. 15:11
 2/17 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy TB? Az elképesztően sok 16 nap futási idő alatt. Nálam 133 napra van 4,3TB rendszer SSD-n.

Hogy mitől fagy le, äzt nem tudom. Lehet, hogy csak:

https://www.youtube.com/watch?v=eyYtXrzrWdU

2018. febr. 3. 15:22
 3/17 A kérdező kommentje:
2018. febr. 3. 16:40
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Fú, ott valami brutálisan darálja az SSD-t. Cache (=gyorsítótár), vagy ilyesmi. Windows feladatkezelő nem ír valami progit, ha a lemezhasználat alapján rendezel?

HDD-knél emlékszem voltak olyanok, hogy valami nagyságrendekkel többet mutatott az egyim SMART adatból, de az az egész szériára igaz volt.

Esetleg kérdezz itt, biztos tudnak segíteni:

[link]

2018. febr. 3. 18:40
 5/17 A kérdező kommentje:
Nem ,sajnos semmit nem jelez ami eröltetné ,Utorrent van ami az SSD-ről fut meg a rendszer és furcsállom ezt az adatmennyiséget. Köszönöm ,megpróbálom ott is.
2018. febr. 3. 20:12
 6/17 anonim ***** válasza:
kérdés hogy mióta használod az SSD-t mert ezt nem tudtuk meg és abból már lehetne következtetni hogy a 32 TB sok vagy sem.
2018. febr. 3. 20:19
 7/17 A kérdező kommentje:
Feljebb van egy link a képernyőképről ,de 16 napja van használatban összeesítve.
2018. febr. 3. 20:37
 8/17 anonim ***** válasza:
73%

Elég sok fórumon olvasok az SSD-ről rossz dolgokat.

Pl:

- Hamar csökken a kondíciója

- Firmware frissítést is kell csinálni (ne csökkenjen a kondíciója)

- Vezérlők hamar megadják magukat

Egy évben 2x vagy 3x újba kell rakni a Windows 10, akkor hamar tönkremegy egy SSD. Sajnos Windows 10 nagy frissítései néha el rontsák a rendszert. Ezért ritkán használom az SD kártyáknál a formázást és a másolást szintén a pendrive-n is.

Engem annyira nem érdekel az SSD hogy 8 mp alatt botoljon be a Windows, 16 ezerből már vesszek egy 1TB HDD-t, sokkal jobban bírja a formázást (természetesen vigyázni kell rá).

Nekem merevlemezről 7-10 mp alatt be botolt a Windows de úgy hogy televolt a gép minden szeméttel a nagy frissítések, proci frissítés, az asztal is kicsit televolt, rá kattintottam a böngészőre és már be is jött.

Ezért felesleges venni SSD-t majdnem mindennap SSD-k ről olvasók rosszakat ez a baja stb, merevlemezről meg ritkán olvasók rosszakat. Nekem van egy 5 éves HDD-m semmi baja 769 nap az élettartama, de ez az én hibám előbb vettem volna szünetmentes tápot volna akkor el kerültem volna nyáron mindennapos 2-5 áramszünetet, de semmi baja bírja a strapát.

Van benne igazság amit mond: [link]

Nekem így is gyors a gépem, nekem az a lényeg sók tárhely legyen a filmeknek stb. Láttam már a kedvenc videósomat új SSD-t be botolni 2x 9-10 mp, az én HDD tele szeméttel le nyomta mint a sz..t.

2018. febr. 3. 21:29
 9/17 anonim ***** válasza:

"Feljebb van egy link a képernyőképről ,de 16 napja van használatban összeesítve."

"Sentinel szerint 16 napja van használatban az SSD, ami ennél jóval több."

Ez a két állításod üti egymást.

A 98 %-os kondíció 32TB után megfelel, csak a 32 TB sok 16 nap után. Vagy neked van valami rosszul beállítva de 0 infóból távolról ezt nehéz megállapítani.

2018. febr. 3. 21:40
 10/17 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti:

Az SSD mellett van 2x2tb HDD is ,de azt inkább filmek ,zenék játékok tárolására használok maga a windows van az SSD-én és jóval gyorsabbnak érzem mint HDD-vel ,és aláírom hogy a HDD nagyon jól bírja a gyűrődést ,az előző HDD 9% kondícióval működött gond nélkül ,pedig azon volt a rendszer meg minden. Csak sajnos érezhető a különbség köztük sebesség terén.

2018. febr. 3. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!