Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Üres hdd kiszerélésekor a...

Üres hdd kiszerélésekor a számítógép nem tud bootolni. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Egy 1155 ös foglalatú P67-es alaplapom van. Kb 2 hónapja szereltem be, és a windowst kellett cserélni, mert már akkor sem akart bootolni. A windowst a hacker haverom szedte be az ssdre. Azon kívül pedig egy 500 gb os hdd volt még a gépbe. Pár hete újabb tuningot csináltam egy 2tb hddt vásároltam bele. Amikor a 500 gb hddt kiszedtem, akkor megint nem tudott bootolni. Hiába állítom a biosba, hogy az ssdről bootoljon, nem nagyon akar. Muszaj voltam visszatenni az 500 gb os hddt is hogy elinduljon.

A hddt szeretném másik gépbe betenni, de szeretn3m windows csere nélkül meoldani a dolgod, mert a hacker haverom most a puncik miatt túlságosan elfoglalt.

2018. febr. 2. 12:43
 1/9 P.O.C. ***** válasza:

Pont ezért szoktam én lehúzni a többi háttértárat, míg az aktuálisra telepítek rendszert. ;)

A megoldáshoz szükséged lesz arra a telepítőlemezre/USB -re, amiről telepítették.

Milyen Windowsról van szó?

2018. febr. 2. 13:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Windows 7 64bit ultimate
2018. febr. 2. 13:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"hacker haverom" Érdekes hacker lehet, ha még egy alapvető szabályt sem képes betartani, miszerint Windows telepítés előtt minden adattároló eszközt letiltunk/kihúzunk, kivéve azokat, amiről, és amire telepítünk. Különösen a Vista óta.

Ugyanis most nálad előállt az a helyzet, hogy a HDD-re került a bootoláshoz szükséges mindenség, és nélküle az SSD-n lévő Windows nem indul.

2018. febr. 2. 13:53
 4/9 P.O.C. ***** válasza:

Nos, húzz le az SSD -n kívül mindent.

Boot -olj be Windows 7 telepítőről.

Az első lapon, a bal alsó sarokban lesz egy számítógép javítás a link. Indítsd el, itt válaszd a parancssort.

Add ki a következő parancsokat.

bootrec.exe /fixboot

bootrec.exe /fixmbr

A parancsok végén üss entert.

Indítsd újra, ekkor már el kell indulnia a Windowsnak.

Ha a Windows illegálisan volt aktiválva, előfordulhat hogy újra futtatni kell az aktivátort.

2018. febr. 2. 14:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, megmondom neki, hogy ilyen hibát legközelebb ne csináljon. Ezt a hibát leszámítva profi munkát végzett.
2018. febr. 2. 14:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól még hogy felrak egy tört win7-et nem lesz "hacker".
2018. febr. 2. 14:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Ma már az is hacker aki egyedül be tudja kapcsolni a gépet :D
2018. febr. 2. 16:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Hiába, hígul a szakma :)
2018. febr. 2. 16:44
 9/9 formatron válasza:
Ellenőrizd az elsődleges bootolási beállításokat a BIOS-ban, és/vagy ellenőrizd, hogy jó csatlakozóba dugtad e a HDD/SSD kábelt(SATA1, SATA2...), valamint a jumpert sem árt leellenőrizni (ha van).
2018. febr. 2. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!