Miért sípol 5-öt és miért indul újra a gépem folyamatosan?
Sziasztok!
Olyan gondom lenne az új gépemmel, hogy indításnál 5-öt sípol, utána olvastam és ennek a jelentése "hiba a központi processzorban" viszont ahogy látom, indul rendesen, meg működik is a gép ahogy kell. Felhívtam a számtechboltot is, ahol vettem a gépet, de azt mondták, hogy nem tudtak a sípolással mit kezdeni, viszont ettől függetlenül megy rendesen a gép.Utána kivettem az egyik memóriát, kapcsolnám vissza és a gép folyamatosan elkezdett ki-be kapcsolni.Vissza raktam a memóriát, megy a gép, de megint sípol. Nem kell ezzel foglalkoznom szerintetek, vagy ez így csak nincs rendben?? Segítséget előre is köszönöm!!
Az 5 sípolás CPU vagy alaplap gond. Lehet, hogy nem teljesen kompatibilis proci van benne, vagy hibás időzítés beállítás, hibás real-time clock érték (bár az talán nem 5 pitty), vagy akár CMOS elem csere kell neki.
Egyébként alaplaptól, BIOS-tól függően még billentyűzet gond is lehet. Alaplap típus szerint keress rá, hogy mi az 5 pitty.
A gyári oldalon nem hinném, hogy lesz, inkább guglival a gyártó és "5 beeps", "bios beep codes", ilyesmi.
Amúgy ezzel a procival és RAM-mal vetted? A boltban rakták össze?
Össze írtam alkatrészeket, bevittem a listát a boltba, direkt kérdeztem, hogy ez így jó lesz e, kompatibilis e együtt, de azt mondták, hogy igen, jó lesz.
Amúgy ezeket vettem, nem komplett gép, pár alkatrész csere volt.
Intel Core i7-7700 3600 Mhz 8MB LGA1151 Boksz
Corsair 16GB DDR4 2400 Mhz Kit Vengeance LPX Black Lifetime
GIGABYTE GA-B250M-D3H
Samsung 250 GB 2,5" SATA3 850 Series Evo Basic MZ-75E250B/EU
Be quiet! Pure Rock processzor hűtő
Közben rákerestem az alaplapnál:
5 short beeps CPU error
Ezt írja.
Itt azt írják, esetleg meg lehet próbálni a procit kivenni és újra berakni. Csak ne ropogtasd meg közben az alaplapot, mert sokan hajlamosak jól meghajlítani memória-, proci-, kártyacserekor.
Annyira nem értek hozzá, hogy ebbe bele merjek vágni.
Majd visszaviszem inkább a boltba.
Ami tényleg érdekes, hogy ahogy látom, működik a gép.
De akkor csak nincs ez így rendben.
Azért köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!