ASUS K501L laptop ventilátor folyamatosan magas fordulatszámon megy, mi lehet az oka?
Szét lett szedve, kitakarítva, újrapasztázva (pont e végett). Nem melegszik 45C-tól nem nagyon megy fentebb netezés közben, de a ventilátor megállás nélkül legnagyobb fordulaton megy. Még amikor nincs használatban akkor is.
Nekem az asus netbookom csinált ilyet. Aztán meghalt a venti. Először azt hittem, hogy a hőérzékelő ment ki és azért éghetett le a motor. Végül vettem egy újat fillérekért kínából. Ha a hőmérő ment volna ki, akkor az újat is pörgetné, de ezzel most halk.
Szerintem a te venti motorod is, vagy valami szabályozója döglődhet. Érdemes lenne rendelned egy új ventit, mert 3 hét mire ideér.
biosba lehet állítani ventilátor fordulatszámát.
lentebb veszed akkor felmelegedhet.
ventilátor csere,ha ez se segít akkor GPU melegszik és kikapcsolhat a gép rögtön utána be se kapcsol...
golyózás lesz végén videokártya processzornak
Köszi a válaszokat!
BIOS-ban nem tudom állítani a fordulatszámot, sem programmal, mert nem támogatott.
Energiaséma nem állítódott át Kiegyensúlyozottról Teljesítménycentrikusra?
BIOS-ban próbálhatsz alapértelmezett értékekre visszaállítást, volt ahol segített.
K501LX v300 BIOS verziója thermal policy frissítést tartalmaz.
Ezen kívül K501LB modellt találtam, de ahhoz nincs ilyen javítás.
Van program ventilátor sebesség állításhoz: (K501LX modellhez vált be valakinek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!