Ha egy AMD Freesynches monitorhoz egy NVIDIA kártyát használok akkor az miért nem jó?
Ne legyél lusta utána nézni.
A neten számos leírást, cikket, videót találhatsz a témában.
Dióhéjben csak annyit, hogy hogy a kijelző frissítési frekvenciát hozzáigazítja a monitor a videokártya által "termelt" FPS számhoz, ezáltal nem lesz "Tearing" effektus, vagyis képtörés.
Az Nvidia saját hasonló technológiája a G-Sync.
Korábban a játékokban bekapcsolható V-Sync -el próbálták megszüntetni ezt a problémát, azáltal hogy megpróbálták fix -álni az FSP számot a monitor képfrissítéshez. Ez viszont nagyobb input lagg -ot és késlelettesi problémákat okozott.
Pontosan nem tudom, mert én egy G-Sync -es monitor mellett tettem le a voksot. Ott az Nvidia diriverében kell ki/be kapcsolni ezt a szolgáltatást.
De AMD Freesync -nél úgy tudom, hogy a driverben és a monitor menüjében is engedélyezni kell.
Ebből kiindulva, szerintem alapból kikapcsolt állapotba van. Ha mégse, nem fog gondot okozni, mert majd kikapcsolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!