Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows 10 telepítése SSD+HDD...

Windows 10 telepítése SSD+HDD gépre?

Figyelt kérdés
Egy 120 GB-os SSD van a gépben az operációs rendszernek, és van mellette egy 1 TB-os Winchester. A telepítésnél megformázható az SSD mellett a HDD is? Valaki azt írta, hogy húzzam le a HDD-t addig, amíg települ az SSD-re a Windows, és utána partícionáljam külön a HDD-t.. Én úgy terveztem, hogy bootolás után az SSD egy partíció lenne (c), az 1 TB-os vinyó lenne a másik (d). Lehet a telepítéskor partícionálni a HDD-t vagy sem?
2018. jan. 26. 16:43
 1/5 anonim ***** válasza:

A telepítésnél megformázható az SSD mellett a HDD is?

persze

Lehet a telepítéskor partícionálni a HDD-t vagy sem?

lehet

2018. jan. 26. 16:48
 2/5 Dongaben ***** válasza:
100%
Nem kell. Ha az SSD-re telepítesz, akkor utána Windows-ból tudod formázni a HDD-t.
2018. jan. 26. 16:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. jan. 26. 16:50
 4/5 P.O.C. ***** válasza:

Én le szoktam húzni a HDD -ket telepítéskor mindképp. Így én se kavarodok össze, hogy véletlenül rosszat formázok, meg a telepítő sem csinál olyan hülyeségeket, hogy aktív partíciót csinál a HDD -ből, miközben az SSD -re telepít mindent, és utána HDD nélkül már el sem akar indulni.

Miután feltelepült, visszadugom beállítom a BIOS -ban hogy az SSD legyen az elsődleges (bár ha a SATA csatlakozó számozása szerint dugdostad fel őket az alaplapra, azt sem kell).

Utána ha elindul a rendszer, a lemezkezelőből szépen particionálok, formázok, valamint tetszés szerint kiosztom a betűjeleket.

2018. jan. 26. 17:05
 5/5 anonim ***** válasza:

4. +1

Mint ha magamat idéztem volna.

2018. jan. 26. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!