Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen lett ez e config?

Milyen lett ez e config?

Figyelt kérdés

Új gépet tervezek vásárolni és összetettem egy gépet. Tisztázzuk az elején! A gépre 240k szánok és amit most összetettem az mindennel együtt pont ennyi. Lehet, hogy fölösleges írnom de a gép játékra lenne.

Processzor: Intel Core i5-7500

Alaplap: Asus ROG Strix b250g Gaming

Háttértár: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX

RAM: Kingston 2x8GB DDR4 3000Mhz HX430C15PB3K2/8

Videókártya: GIGABYTE GEFORCE GTX 1050 TI OC 4GB GDDR5 128BIT PCIE (GV-N105TOC-4GD)

Táp: Cooler Master MasterWatt Lite 500W White (MPX-5001-ACABW-EU)

Gépház: SHARKOON VG5-W fekete-piros

Tehát ez lenne a config. A kérdéseim ezzel kapcsolatban. 1.) Szerintetek jó-e ez így? Tehát van-e jobb valami alkatrészből vagy esetleg valami nem kompatbilis. Ilyen re gondoltam.

2.) Képeken láttam az alaplapot és nézegettem rajta a videókártya bemenetét és felmerült bennem a kérdés, hogy nem fog a videókártya ütközni valamiben? El fog az ott férni?

3.) És a táp... A táp belefér a gépházba? És ha már a tápokknál vagyunk XD akkor egy 500Wos táp bőven elég lesz ugye?

Az értelmes gyors válaszokat előre is köszönöm!

2018. jan. 23. 21:24
 1/4 anonim ***** válasza:

1.CPU-nak I3-8100, alaplapnak Z370-es.

2.Nem, a gyártók nem szívatják magukat ilyennel.

3.Igen és igen.

Bár én ennyi pénzért Maxpro 400W-t vennék ami csendesebb.

2018. jan. 23. 22:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
háát egy ryzen 1600 + b350es lap szerintem most jobb deal kb ugyan ezen az áron
2018. jan. 23. 22:17
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
#2.+1.(csak már én beleuntam a hitvitába a kérdezőkkel mert hát az AMD melegszik és 300W+-t eszik...)
2018. jan. 23. 22:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem is a Ryzen lenne most jobb. Ez a Meltdown-Spectre balhé is csak feléjük dönti a mérleget. Amúgy, ha vársz az idei évben szerintem az első negyedévben még, max második negyedév elején jönnek olcsóbb lapok Coffe Lake-hez. Akkor még jobban ki fogsz jönni, mert a Z370 az intel csúcs, tuning lap, drága stb... Viszont önmagában az i3-8100 egy best-buy a kategóriájában mivel i3 áron nyújt i5-7500/7600 teljesítményt. Tehát hozza az előző generáció i5-jeinek teljesítményét. És ez csak az i3 belépőszint, ez a legalja az új generációban és nyilván nem csak 1 coffe lake i3 van/lesz, nem tudom mennyit startoltak el ebből a gen-ből. Annyit tudok, hogy nem az összeset még. Ez persze akkor, ha kitartasz az intel mellett. Egyébiránt is megéri várni, jön a Ryzen 2, frissítik a mostani Ryzen-eket. Ezek már 12nm-es csíkszélességgel jönnek. Azokhoz meg már most is tudsz venni lapot akár olcsón is, Bármelyik B350 lap megteszi mellé, ízlés kérdése mi extra kell neked még a lapra és értelemszerűen ez kihatással lehet az árra is. Hisz kapsz 20-25 000Ft-tól is B350 lapot, csak az lehet csúnya, nincs rajta M.2 stb...
2018. jan. 23. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!