Miért esik le kizárólag a Battlefield játékokban az FPS-em?
Processzor : AMD Phenom II X4 977 , VGA : GTX 1050Ti RAM : 8GB DDR3 1600Mhz
Minden játékban (multiplayerben is) stabilan tartja a 75 FPS-t(Vsync 75Hz-s monitor) de pl a Battlefield 3 ban hogy úgymond a legrégebbit említsem bármilyen beállításokon van hogy leesik 50FPS-re. BF1-nél nem lepődök meg, lesz is majd processzor upgrade de azért nehogymár egy BF3-at ne vigyen el.. vagy tényleg ennyire rosszak az EA-s játékok?:D Sőt, akkor is ha csak egyhelyben állok és az égre nézek... de főként mikor az egeret gyorsan mozgatom.
#3: Olyan vagy, mint a múltkor az autószerelőnél egy pali, akinek megmondták, hogy elkopott a kettős tömegű lendítőkerék, 800 ezer forint lesz. De az nem lehet, át akarják b***ni, mert egy két éves autóban nem kophat el semmi. Megmutatták neki, hogy nézze meg, el van kopva, le vannak törve a fogai, de az akkor se lehet, mert az ő autója nem lehet rossz, és kész.
A processzorod hét éve jelent meg, és már akkor is legfeljebb a középkategóriát erősítette, négy mag és órajel ide vagy oda. Ezt nem szemétkedésből írom, ez egyszerű tény. Vannak játékok (az online játékoknál főleg), amik többet bíznak a processzorra, ha a rendszerben az a leggyengébb pont, akkor az húzza le a végeredményt.
Na megoldódott a probléma kedves válaszolók, mivel utánajártam egyik barátom által, akinek Core i7 6700K van a gépépben, viszont nem használja játékra,így nincs komoly videókártyája csak valami low profile alap cuccos. Átvittem a videókártyám hogy ugyan nézzük már meg mit a helyzet, persze tudom hogy ez a processzor meg az én Phenomom (amit egy szóval se mondtam mai) össze sem hasonlítható, és lám, neki is droppolt, nem is kicsit. Mivel nem egy gamer monitorja van, így tearelt a kijelző a magasabb (kb 130 körüli) fps hatására, mert 60Hz-n frissített a kép. Vsyncel lefixáltam az FPS-t 60 ra, amit ismétlem, egy Intel Core i7 6900K, 12GB DDR3 RAM, GTX1050Ti 4GB társaságában tettem. És 60 60 60 hopp, 48! És nem egy másodpercre, hanem legalább 2-3 ra ami meglátszik igencsak játék közben, de már az 1 is. Egyébként, mikor egyhelyben álltam a játékban akkor is 60 ról random 58 -59 re dobálta az FPS-t. Én nem okoskodni akarok, tisztában vagyok vele hogy a Phenom nem egy mai processzor, egy szóval sem mondtam. Én kizárólag azért nem fogadtam el ezt az egészet, mert én pont nem vagyok egy grafikab*zi, tehát simán beértem volna egy Med-Low beállítással is az én processzorommal, viszont ismétlem, mindne Low-ra rakva ugyanezt csinálta nálam, ha ultrára raktam a Phenom alatt ugyanaz volt az FPS mint Low beállításokon.
A szolúsön : Utánanéztem ott nála mégjobban a dolgoknak, fórumokon stb, és találtam egy topicot ahol pont erről beszéltek. Ezen az oldalon volt egy leírás, ahol egy user.cfg fáljt kellett csinálnom, amibe egy k**va hosszú listát kellett beillesztenem. :D Így végül ott nála megoldódott a probléma, reméltem nálam is és hál'Istennek igen. Nem úgy megy mint az i7 alatt, persze, de Mid-Low-on tartja a 75-62 minimum 60 Fps-t (Lockolva 75Hz-s monitorral).
Mégegyszer : Én nem okoskodni akartam, csak én sem ma keztem ezt az egész pc mizériát, bár sajnos még nem volt komoly gépem, mert jelenleg nem telik rá. :)
Összefoglalva: A tanulság hogy itt nem fogok kérdezni semmit mert sajnos nem hozzáértők írnak(általában), a problémám megoldódott és az igazam is kiderült.
A játékra visszatérve : Ha azon az I7 es konfigon nem ment először a játék élvezhetően, ahogy kellett volna, akkor kérdem én, egy sima átlagfelhasználó ha ilyennel találkozik mit csinál? Aki nem tudja hogy kell cfg fájlokkal bizergálni a játékot stb. Biztos vagyok benne hogy ez nem minden esetben fordul elő, nyilvánvaló, csak szerintem gáz hogy egy ekkora Tripla A-s játékkal ennyit kelljen szenvedni.
Pacsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!