Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges egy Commodore64-et...

Lehetséges egy Commodore64-et egy mai modern okostévéhez csatlakoztatni? Milyen csatlakozókkal lehet (ett) ezt a gépet a TV-hez kötni?

Figyelt kérdés

Szaktársamtól készülök venni egy Commodore64-et. Szeretném kipróbálni, milyen egy korlátos, régies hardverű számítógépen programozni teljesen élesben (tehát nem emulátoron, mert az sosem az igazi), ill. a hírhedt SID chip zenei lehetőségeit is kipróbálnám élőben, h. milyen azzal zenét kreálni, milyen az igazi C64-es zene élőben.

Ilyen gépem nekem nem volt. Amikor 4-5 éves lehettem, apám az ő apjától Budapestről hozott egy gépet, ez onnét rémlik, hogy kazettáról próbáltunk beolvasni játékokat, s vagy sikerült, vagy nem. Csak homályos foltok vannak meg az egészről, kb. a TV fehérzajára emlékszem, s közben reménykedtünk, hogy sikerüljön beolvasni a játékot.

Most egy nagy Philips SmartTV-nk van. Jó nagy okosTV, szóval nem egy régi darab. Talán max. 2 éves.

SCART csatlakozó pl. már nem volt rajta, de valamikor egy átalakítót raktam be hozzá, tehát azt pl. lehet rá csatlakoztatni s meg is van oldva. Működik is. Egyébként főként HDMI van rajta, legalább 4 darab, ha nem 5. Emellett még vannak más csatlakozók is azért.

De a lényeg, hogy ez egy modern okosTV. (úgy értem, hogy tényleg benne vannak a smart-funkciók)

Van rá esély, hogy a Commodore64-et különösebb ritka átalakítók nélkül csatlakoztatni fogom tudni a TV-hez, teljes képet adva?

Úgy hallottam, hogy a TV antennaajzatához lehetett csatlakoztatni, mintha a Commodore egy antenna lenne... o.O EZ IGAZ?

De hogyhogy?! Miért bonyolították volna ennyire túl? Az antenna csak rádiójelet fog, az egyáltalán nem egy monitorjel!!

Ha ez mégis igaz, hogy így csatlakozott, akkor egy teljesen egyszerű, passzív T-elosztóval meg lehet oldani, hogy a TV-n tv-adást is lehessen fogni (csatlakozzon a valódi TV-antenna is), meg a Commodore64 is csatlakozzon?

2018. jan. 11. 18:24
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Azt nem említetted, hogy videómagnó is van a rendszerben. Mint feljebb írtam, az ugyanezt a képátvitelt használja, azért zavar be. Csak az egyik készülék legyen bedugva a TV-be.

Találtam egy magyar nyelvű használati útmutatót a magnós és floppys parancsokhoz:

[link]

2018. jan. 14. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!