Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire jó a processzor...

Mennyire jó a processzor hőmérséklete?

Figyelt kérdés

Proci: A8 7600

van rajta egy régebi fajta hűtő rézcsöves de nem tudom a nevét általában ha sokat játszok max 60 fokos a proci nem olvad meg ? és mennyire jó ez a 60 fok ?

2018. jan. 6. 15:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Üzemi hőmérséklet terhelés alatt. Persze ha alapból ekkora hőmérséklete van, nos, akkor ez nem feltétlen oké. Egy 65W TDP-vel rendelkező procitól azért a 60 fok kissé magasabb, mint üzemi hőmérséklet. Szerintem a normális, terhelés nélkül persze, olyan 35-45 fok között lenne. Terhelés alatt meg akár 65 fok is. Írtad, hogy ha sokat játszol akkor megy fel eddig, azaz terhelés alatt ennyi. Szerintem teljesen normális ez. Nekem az 54W TDP-s procim alap használat alatt olyan 30 fokig megy, terhelés alatt meg nem megy 40 fok fölé. Viszont kiemelném itt még egyszer, hogy 54W-ot vesz fel maximum, ettől nagy hőtermelést nem kell várni még terhelés alatt sem. A 65W-tól sem. Egyébként ezen a hőmérsékleten amit írtál nem olvad meg, max attól függően, hogy mennyire bírja a hőt, elkezd lassabban működni. Mondjuk 60 foknál nem jellemző a lassabb működés. Az meg, hogy az én procim és a te procid között hőmérsékletben ekkora különbség van azért van, mert még az enyém 14nm csíkszélességgel rendelkezik (Pentium G4400), addig a tied 28nm csíkszélességgel rendelkezik ami abban mutatkozik meg, hogy pl az én procim kevesebb áramot vesz fel és pont gyorsabb is a tiednél hiába 2 magos és 2 szálas. A tied pl ezért is termelhet több hőt, mert régebbi. Kevésbé hatékonyan birkózik meg a mindennapi feladatokkal, mint pl az én processzorom, hiába a 4 mag. Szóval röviden, aggódnod ez miatt nem kell. Egyébként is, van egy biztonsági limit, ami ált. 90 fok, amikor a gép leáll megóvva a rendszert a túlmelegedéstől és az ebből adódó esetleges károktól.
2018. jan. 6. 16:28
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi :) ha nem terhelem akkor nekem is 35 fok kb de mègegyszer köszi a választ meg nyugodtam
2018. jan. 6. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!