Érdemes lenne venni bele egy SSD-t?
Sziasztok.
Nemrég vettem egy Laptopot (Intel Core i5-7200 2.50GHz, 8 GB RAM, Nvidia MX 150, 1 TB HDD) de nincs benne SSD.
Na most már olvastam annyi mindent az SSD-ről hogy fogalmam sincs hogy érdemes lenne e venni bele.
Igazából csak a Boot időt és pár Windows programot töltene be gyorsabban a gép ha bele rakatnám szervizben?
A játékok nem töltenének be gyorsabban/futnának valamivel jobban? Ha de, akkor csak abban az esetben futnának jobban, ha az SSD-re telepíteném őket?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Minek szervíz, hogy kicseréld a HDD-t SSD-re? Kb 1 csavar fogja a műanyagot, ahol a winyó van.
Egyébként nekem SSD van a gépembe, gyorsabban indul, azonnal használható a rendszer, gyorsabban másolja a fájlokat, előbb betölt a progi/játék, amelyik játék ssd-n van és nagy teljesítményű ott javult kicsit az fps, de csak, ha SSD-re van telepítve.
Szerintem jobb, mint a HDD, azt csak tárolásra használom, meg olyan programokra amik tökéletesek azon.
A játékoknál a "Nvidia MX 150" ami behatárolja.
SSD viszont más okokból is előnyős a gyorsításon túl,
nem érzékeny a fizikai behatásokra, rázkódás...
Ami a HDD esetében sérülés, adatvesztést eredményez.
Pontosan.
Viszont arra kalkulájj hosszú távon, h az élettartama csökkenni fog. Mivel memoria alapú, egyszer aztmondja h nem irható tovább. De ne aggódj csak ezért is megéri. Ez kb 10 ev mulva fog kijonni. Attol fugg mennyit hasznalod iras, ujrairas szintjen.
Programmal az is figyelhető, hogy milyen állapotban van.
De ahogy írták, normál használat mellett 10 év kb az élettartama.
Szerintem ez elég sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!