Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes lenne venni bele egy...

Érdemes lenne venni bele egy SSD-t?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nemrég vettem egy Laptopot (Intel Core i5-7200 2.50GHz, 8 GB RAM, Nvidia MX 150, 1 TB HDD) de nincs benne SSD.

Na most már olvastam annyi mindent az SSD-ről hogy fogalmam sincs hogy érdemes lenne e venni bele.

Igazából csak a Boot időt és pár Windows programot töltene be gyorsabban a gép ha bele rakatnám szervizben?

A játékok nem töltenének be gyorsabban/futnának valamivel jobban? Ha de, akkor csak abban az esetben futnának jobban, ha az SSD-re telepíteném őket?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2018. jan. 2. 17:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Minek szervíz, hogy kicseréld a HDD-t SSD-re? Kb 1 csavar fogja a műanyagot, ahol a winyó van.

Egyébként nekem SSD van a gépembe, gyorsabban indul, azonnal használható a rendszer, gyorsabban másolja a fájlokat, előbb betölt a progi/játék, amelyik játék ssd-n van és nagy teljesítményű ott javult kicsit az fps, de csak, ha SSD-re van telepítve.

Szerintem jobb, mint a HDD, azt csak tárolásra használom, meg olyan programokra amik tökéletesek azon.

2018. jan. 2. 18:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A játékoknál a "Nvidia MX 150" ami behatárolja.

SSD viszont más okokból is előnyős a gyorsításon túl,

nem érzékeny a fizikai behatásokra, rázkódás...

Ami a HDD esetében sérülés, adatvesztést eredményez.

2018. jan. 2. 19:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor valamilyen szinten fog javulni a játékok teljesítménye is abban az esetben ha arra a meghajtóra telepítem őket?
2018. jan. 2. 20:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan.

Viszont arra kalkulájj hosszú távon, h az élettartama csökkenni fog. Mivel memoria alapú, egyszer aztmondja h nem irható tovább. De ne aggódj csak ezért is megéri. Ez kb 10 ev mulva fog kijonni. Attol fugg mennyit hasznalod iras, ujrairas szintjen.

2018. jan. 3. 07:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Programmal az is figyelhető, hogy milyen állapotban van.

De ahogy írták, normál használat mellett 10 év kb az élettartama.

Szerintem ez elég sok.

2018. jan. 3. 15:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, így már világos a dolog :)
2018. jan. 3. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!