A PC-m nem bírja a HD videókat, ezért azt kellene tudnom, hogy milyen videókártyát kellene beletenni, hogy akadás mentesen játsza le az ilyen tartalmakat? Vagy lehet hogy nem is videókártya kell bele? Egyáltalán érdemes fejleszteni ezt a gépet?
a PC tulajdonságai:
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+
Alaplap neve ASRock ALiveNF6G-VSTA (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammer
Videokártya: NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 (128 MB)
3D gyorsító: nVIDIA nForce 6100-430
alaplapra integrált videókártya.
Igazából valami olcsó megoldásra gondoltam, nem akarom gamer géppé fejleszteni :-)
Mi számít olcsónak?
Én ha csak videózásra, netezésre kell vennék 20-30 ezerért valami használt inteles gépet. Ha marad pénz esetleg egy ssd-t.
Fejleszteni ezt a konfigot nem biztos, hogy megéri, de ha találsz olcsón valami használt videókártyát akkor az sokat dobhat rajta, esetleg RAM bővítés, de a ddr2-es ramok elég drágák.
DIMM1: Kingmax KLDD48F-A8KB5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM2: Kingmax KLDD48F-B8KW6 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
összesen 2 Gb RAM van benne
1. A processzort tudod húzni (overclock).
2. Az alaplapod 16gb RAM-ot tud kezelni, a következő típusokból:
- DDR2 1066Mhz (Ez a típus a gyorsabb)
- DDR2 800Mhz
- DDR2 667Mhz
- DDR2 533Mhz
Én ezt venném: [link]
3. A videó kártyád integrált, gyenge.
Én ezt javaslom, mert van benne 2GB grafikus memória, ami GDDR5 típusú és nem egy régi generáció az Nvdia-tól. A PCI-E x16 slotba kell berakni. Jah és olcsóbb nem nagyon van.
Viszont én nem költenék erre a gépre inkább tovább gyűjtenék egy erősebbre és akkor alkatrészenként összerakni. Ha mégis megveszed akkor 64bit-es operációs rendszert kell feltenni a 4gb RAM miatt.
Én ilyesmire gondoltam:
Nem akartam a PC értékének többszörösét költeni erre a funkcióra, de ha ez nem járható út, akkor azt hiszem egy újabbat fogok beszerezni. Ahhoz viszont tudnom kellene, hogy mik azok a tulajdonságok, amiknek mindenképp meg kell felelnie (pl.: SATA3, i5 processzor, más nem jut az eszembe :-D ) de pl SSD-t utólag is tudok bele venni. Szóval egy olyan gépet venni vagy összerakni, ami a mai követelményeknek megfelel
Jobb mint a semmi. Azt, hogy el fog-e futni, nem tudom, nézd meg mi a minimum követelménye a programnak.
Amúgy youtube HD videókat biztosan nem fog lejátszani a géped.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!