Hogyan töröljem az ubuntut?
Figyelt kérdés
Win 7 mellé telepítettem és adtam neki 10gb helyet.
a win és az ubuntu egy meghajtón vannak. A windows nem érzékeli azt a 10 gb-ot. Hogy tudnám letörölni az ubuntut?
2017. dec. 30. 17:34
1/6 TR75 válasza:
Miért probléma az, hogy a win nem látja?
Amúgy azt a partíciót kell megszüntetni egy arra alkalmas programmal, amin az ubuntu van.
2/6 A kérdező kommentje:
totál törölni akarom és hogy a win újra lássa azt a 10 gb-tot
2017. dec. 30. 17:40
3/6 TR75 válasza:
Nem tudom, windows alatt milyen programok vannak, az a lényeg, hogy az ubuntu partícióját töröld vagy formázd.
4/6 Pipas Pisti válasza:
Ha az itt leírtak nem mennek, mert a partíciókezelő Win10 valami oknál fogva nem látja a partíciót, akkor tedd be a DVD meghajtóba (vagy az USB-be, ha arról raktad fel) a live DVD-t/USB-t és a menüben keress rá a "lemez" szóra és az adott disztribúció lemezkezelőjét meg is találod, és abban törlöd a nem kívánt partíciót.
Azért nem árt egy adatmentés előtte!
Amúgy az ubuntu törlésére a legjobb módszer, ha nem raksz fel ubuntut :)
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi sikerült de most máshogy újra raktam win 10 mellé és mostmár nemtudom egyik meghajtót sem kiterjeszteni. Tegnap win10 telepítő el csináltam.
2017. dec. 31. 14:29
6/6 TR75 válasza:
Szerintem akkor fogja csak látni a win, ha az ubuntu partícióját is NTFS-re formázod (bár ebben nem vagyok biztos, sosem érdekelt, hogy a win nem látja a linux partícióit). Nekem Linux Mint van a win mellett, EXT4-es partíciókon, szintén nem látja a windows. De engem ez nem is zavar. A windows ne nyúlkáljon bele a linux cuccaiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!