Mennyivel "rosszabb" így a RAM?
Van jelenleg 2 darab 4GB Corsair 3200MHz modulom, melyek dual channelben futnak, ezek mellé szeretnék még bővíteni +8GB-ot.
Mennyivel rosszabb a 4x4GB, mint a 2x8GB?
Nyilván jobb volna a 2x8GB, csak így felesleges pénzkidobás volna számomra, mert akkor elkellene adnom a jelenlegi moduljaimat.
Tehát akkor nincs olyan nagy teljesítménybeli különbség a single-dual között?
Mivel gondolom ha a 2x4GB modulok mellé berakok egy 1x8GB-os modult, akkor már single-ben fog futni.
Van különbség mai játékokban:
Jó a videó, köszi.
Azt valaki nekem is elmagyarázhatná, hogy van két slot ami 128 biten megy, 2x4 GB-al. Ha raksz mellé egy 8 gb-os RAM-ot, akkor az 64 bit, ezt értem. De a 2x4 GB az marad 128-on, nem?
Vagy hogy van ez? Az is 64 bit lesz?
Komolyan nem értem minek bonyolítjátok túl.
Vegyél még hozzá 2×4gigát, akkor megmarad a dual channeled is.
Nincs sok jelentősége ugyan, de ha lehet, törekedjünk a dual channelre.
Ha a mostani 2×4giga mellé még egy 8-ast vennél azzal a megfontolással, h majd később még egy 8-ast veszel mellé, az kicsit felesleges elképzelés --> egyelőre még a 8giga is elég szinte mindenre, 16 meg bőven az. Mire még egy 8-ast mellé kéne tenni, addigra DDR5-nél fogunk járni.
Jelenleg a 16giga ram nem elvárás, csak azért kezdett el terjedni, mert a 8gigás DDR4-es modulok olcsóbbak voltak, mint a 2×4-es kiépítés, de mivel törekedünk a dual channelre, ezért mindjárt 2×8gigát szoktak venni.
Sajnos azonban a DDR4 árai "picikét" megszaladtak, gyakorlatilag megduplázódtak az elmúlt időszakban; jelenleg értelmetlen árban van.
Legalábbis eszembe nem jutna ~25ezret fizetni 8giga ramért.. Márpedig ennyibe kerül jelenleg 8giga DDR4 ram. :/
Persze ha van pénz lóvéra, akkor csak tessék nyugodtan vásárolgatni DDR4-es ramokat.. :D
A feladatkezelőben azért nyugodtan ellenőrizd közben, h mennyit használ el a géped a jelenlegi 8 gigából. Ja, h még ezt sem lépi túl? Az nem számít, 16giga alatt nincs "GAMER" gép...
#5 Az, hogy néha egy-egy másodpercre van plusz 5-6 FPS dual channelnél, én nem nevezném releváns különbségnek. határozottan nem olyannak, ami maitt megéri drágábban/kevésbé hatékonyan bővíteni.
#8 Azért pár dolgot tisztázzunk.
"Mire még egy 8-ast mellé kéne tenni, addigra DDR5-nél fogunk járni."
Az lehet, de az még nem jelenti, hogy ő is a gépcserénél fog tartani. Ha 2400Mhz-en pörögnek a RAM-jai, és bevallása szerint nem OC lapot használ, akkor sanszos, hogy 7th gen processzort használ. Vagyis a gép vadiúj. Nem valószínű, hogy néhány éven belül lecserélné a teljes konfigot, márpedig DDR5-re váltás alighanem ezt fogja jelenteni. Ki mered jelenteni legalább 5 évre előre, hogy 16GB RAM-nál többre nem lesz szüksége? A legtöbben nem 1-2 évente cserélnek gépet.
A Dual Channel pedig elhanyagolható bónuszt jelent, ezért eldobni a lehetőséget a későbbi RAM bővítésre hatalmas butaság szerintem. Arról nem is ebszélve, hogy a dual channel nem úgy működik, hogy ha most berak egy 8 gigásat a 2x4 mellé, akkor hú-ha, máris nincs Dual Channel. a 2x4 fut dualban, az 1x8 meg nem. Ennyi.
Oh, és lábjegyzet: A RAM ahsználat mértéke függ a rendelkezésre álló RAM-tól. Elég ritkán fogod azt látni, hogy maxon pörög a RAM játék közben, de ha bepattintasz mellé egy plusz modult, a RAM használat is megnő. A legtöbb játék nem próbálja az utolsó csepp RAM-ot is kisajtolni, teháát simán benne van a pakliban, hogy többet is tudna használni, mint amenynit ténylegesen használ, még ha nem is pörgeti 100%-on azt.
(Lábjegyzet, nekem 16GB RAM-al kevésbé vaskos játékok mellett is fel tud szökni 50-60%-ra a használat)
150FPS helyett 170, stb... Nagyon "elhanyagolható".
https://www.youtube.com/watch?v=58PboimKOwA
Egyre több játék nyúl egyre többet a RAM-hoz. Régen az órajel sem számított, most egy 3GHz-es modul is sokkal több FPS-t hoz mint egy 2133-as.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!