Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a konnektorba bedugott...

Ha a konnektorba bedugott tápegység vastag 24 tűs csatlakozóját csatlakozóját az alaplapra nyomom történhet baj?

Figyelt kérdés

Tudom a szent szabály, az hogy áramtalanítás után szabad csak szerelni, de elméleti síkon érdekel a dolog.

történhet bármi kisülés , vagy szikrazápor?

2017. dec. 27. 20:13
 1/3 P.O.C. ***** válasza:
Már nyírtam ki úgy lapot, mikor számtech boltba melóztam, beleszúrtam egy RAM -ot, és véletlenül elfejeltettem lekapcsolni előtte az elosztót. Konkrétan a te esetedet még nem próbáltam hál istennek, de ha nagy mennyiségű szabadon elszórható jövedelmed van, amit nem sajnálsz feleslegesen szórni, és nem félted az életedet sem annyira. Akkor tehetsz egy próbát.
2017. dec. 27. 20:28
 2/3 T/Z ***** válasza:

Ennek amúgy mi értelme van?

Ha az alaplapra nincs bedugva a 24tűs táp, akkor nem megy a táp önmagában sem.

Hiába van a tápkábel beledugva, nem megy.

Ahhoz az alaplapra kell dugni a 24 tűs csatit, meg a 4/8 tűset a processzor mellé, majd utána az alaplapon a "power switch" tüskéket össze kell érinteni, különben nem indul el a táp.

Szóval értelmetlen azon elmélkedni, h mi van, ha a táp feszültség alatt van, és az alaplapon a csatikat ki/be huzigálom, mert semmi sincs ilyen esetekben.

2017. dec. 27. 22:10
 3/3 Hominida ***** válasza:
Szikrazápor csak a hülye filmekben van. (12 voltról van szó!) Sercenni fog, de nem több. Esélyes, hogy soha többé nem fog elindulni, de meg is úszhatja. Az ilyen dugdosásoknál az a fő probléma, hogy az érintkezők nem egyszerre, hanem többé-kevésbé véletlenszerű sorrendben kapcsolódnak össze, megremegő kéz esetén akár egymás után többször is, rövid idő alatt, ilyenkor szokott sercenni egy-egy apró szikra. Vannak olyan csatlakozótípusok, amelyekben, ha megnézed, az érintkezők egy része egy kicsivel rövidebb. Azért, hogy garantáltan később kapcsolódjanak, mint a teljes hosszúságúak. Azok viszonylag nagy eséllyel elviselik az áram alatti dugdosást.
2017. dec. 27. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!