Ha a konnektorba bedugott tápegység vastag 24 tűs csatlakozóját csatlakozóját az alaplapra nyomom történhet baj?
Figyelt kérdés
Tudom a szent szabály, az hogy áramtalanítás után szabad csak szerelni, de elméleti síkon érdekel a dolog.
történhet bármi kisülés , vagy szikrazápor?
2017. dec. 27. 20:13
1/3 P.O.C. válasza:
Már nyírtam ki úgy lapot, mikor számtech boltba melóztam, beleszúrtam egy RAM -ot, és véletlenül elfejeltettem lekapcsolni előtte az elosztót. Konkrétan a te esetedet még nem próbáltam hál istennek, de ha nagy mennyiségű szabadon elszórható jövedelmed van, amit nem sajnálsz feleslegesen szórni, és nem félted az életedet sem annyira. Akkor tehetsz egy próbát.
2/3 T/Z válasza:
Ennek amúgy mi értelme van?
Ha az alaplapra nincs bedugva a 24tűs táp, akkor nem megy a táp önmagában sem.
Hiába van a tápkábel beledugva, nem megy.
Ahhoz az alaplapra kell dugni a 24 tűs csatit, meg a 4/8 tűset a processzor mellé, majd utána az alaplapon a "power switch" tüskéket össze kell érinteni, különben nem indul el a táp.
Szóval értelmetlen azon elmélkedni, h mi van, ha a táp feszültség alatt van, és az alaplapon a csatikat ki/be huzigálom, mert semmi sincs ilyen esetekben.
3/3 Hominida válasza:
Szikrazápor csak a hülye filmekben van. (12 voltról van szó!) Sercenni fog, de nem több. Esélyes, hogy soha többé nem fog elindulni, de meg is úszhatja. Az ilyen dugdosásoknál az a fő probléma, hogy az érintkezők nem egyszerre, hanem többé-kevésbé véletlenszerű sorrendben kapcsolódnak össze, megremegő kéz esetén akár egymás után többször is, rövid idő alatt, ilyenkor szokott sercenni egy-egy apró szikra. Vannak olyan csatlakozótípusok, amelyekben, ha megnézed, az érintkezők egy része egy kicsivel rövidebb. Azért, hogy garantáltan később kapcsolódjanak, mint a teljes hosszúságúak. Azok viszonylag nagy eséllyel elviselik az áram alatti dugdosást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!