Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I7 4790k: -Működik egy asrock...

I7 4790k: -Működik egy asrock b85m- es alaplappal? -Megéri megvenni 2017 végén?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy i5 4460 as van a gépembe és egy 1060 as kártya mellé, ezt eléggé gyengének érzem és utánna is néztem és jócskán kevesebb FPS el futnak a játékok mint azt akár egy i7 4790k-s CPU val tenné, ezért úgyhatároztam hogy lecserélném a régóta használt i5 ömet egy i7 4790k-ra. Nézegettem az ujabb generációs processzorokat is ami figyelmembe akadt az egy i7 7700k viszont ha azt választanám akkor szinte a fele configot lekéne cserélni kompatibilitás miatt és drágább is lenne az upgrade és csak 7-8FPS extra különbséget produkálna. Több kérdésem is lenne az egyik, hogy egy i7 4790k-t egyáltalán igy 2017 végén érdemes e venni esetleg meddig birnám ki vele? vagy mindenképpen gyűjtsek még és az ujabb generációsat válasszam a drágább ár ellenére?

Ha megéri a i7 4790k-t megvenni akkor az kompatibilis lesz e az alaplapommal és elengendő lesz-e a tápellátás (430W)?

Az upgraddel szeretnék venni egy jobb hűtőt is mert tesztek alapján a gyári intel hűtő ilyen processzoroknál tragikusan teljesit. Ezt a hűtőt néztem ki: [link]

Viszont ha tudtok jobbat ebben az árkategóriában akkor azt meghallgatnám, a legjobbat szeretném kihozni amit csak lehet a keretből.

Jelenlegi config:

(Játékra használom)

VGA: gigabyte gtx 1060 3gb ( [link]

alaplap: asrock b85m

( [link]

táp: corsair cx 430W

( [link]

CPU:i5 4460 gyári hűtővel

( [link]

Ram: Curcial 8gb DDR3 1600Mhz

( [link]

HDD: Western digital 1TB

( [link]

SSD: Kingston 120GB

( [link]

2017. dec. 24. 19:29
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

igen működik benne proci :)

8GB ddr3 1600 kell

tápból min 500w kell bronze vagy gold 30e felett

még Intel Xeon Quad-Core E3-1231 v3 3.4GHz proci is belemehet!

[link]

ASUS P9D-MV Alaplap

2017. dec. 24. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!