Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I7 4790k: -Működik egy asrock...

I7 4790k: -Működik egy asrock b85m- es alaplappal? -Megéri megvenni 2017 végén?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy i5 4460 as van a gépembe és egy 1060 as kártya mellé, ezt eléggé gyengének érzem és utánna is néztem és jócskán kevesebb FPS el futnak a játékok mint azt akár egy i7 4790k-s CPU val tenné, ezért úgyhatároztam hogy lecserélném a régóta használt i5 ömet egy i7 4790k-ra. Nézegettem az ujabb generációs processzorokat is ami figyelmembe akadt az egy i7 7700k viszont ha azt választanám akkor szinte a fele configot lekéne cserélni kompatibilitás miatt és drágább is lenne az upgrade és csak 7-8FPS extra különbséget produkálna. Több kérdésem is lenne az egyik, hogy egy i7 4790k-t egyáltalán igy 2017 végén érdemes e venni esetleg meddig birnám ki vele? vagy mindenképpen gyűjtsek még és az ujabb generációsat válasszam a drágább ár ellenére?

Ha megéri a i7 4790k-t megvenni akkor az kompatibilis lesz e az alaplapommal és elengendő lesz-e a tápellátás (430W)?

Az upgraddel szeretnék venni egy jobb hűtőt is mert tesztek alapján a gyári intel hűtő ilyen processzoroknál tragikusan teljesit. Ezt a hűtőt néztem ki: [link]

Viszont ha tudtok jobbat ebben az árkategóriában akkor azt meghallgatnám, a legjobbat szeretném kihozni amit csak lehet a keretből.

Jelenlegi config:

(Játékra használom)

VGA: gigabyte gtx 1060 3gb ( [link]

alaplap: asrock b85m

( [link]

táp: corsair cx 430W

( [link]

CPU:i5 4460 gyári hűtővel

( [link]

Ram: Curcial 8gb DDR3 1600Mhz

( [link]

HDD: Western digital 1TB

( [link]

SSD: Kingston 120GB

( [link]

2017. dec. 24. 19:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
A linkekhez az elejére és a végére is betette a zárójelet ha esetleg nem nyitná meg azt töröljétek ki és utánna jó lesz.
2017. dec. 24. 19:31
 2/11 anonim ***** válasza:

Kompatibilis lenne nagyjabol, oczni nem tudnad es a k jelzesunel ezert pluszt fizetsz, de z97 lap nelkul nem tudod kihasznalni, ugyhogy ez tovabb rontja az ar/erteket a lapod miatt.

8.gen i3 8350k erosebb nala, viszonyitasi alapnak az jo kb. Szerintem oc nelkul nem sokra mesz az upgraddel, szinte csak +4 szalat kapsz amit keves jatek hasznal ki.

2017. dec. 24. 19:41
 3/11 szántóvető ***** válasza:

nem a vga limitál?egy 1070 20-40 fps pluszt is jelent az 1060 3gb-hoz képest.

" a legjobbat szeretném kihozni amit csak lehet a keretből."-ezt nem konkretizáltad.mekkora keretről van szó?

"akkor szinte a fele configot lekéne cserélni kompatibilitás miatt és drágább is lenne"-nagy igényekhez többszázezer Ft kell,ez ellen nincs mit tenni.

2017. dec. 24. 20:17
 4/11 anonim ***** válasza:
Csak egy tipp, de amiket nézel videokat ott nem 6gb os a 1060, a tied pedig csak 3gbos? Esetleg virusos a géped vagy egyéb szoftveres probléma van?
2017. dec. 24. 20:23
 5/11 A kérdező kommentje:
nem csak videókból néztem ezeket a teszteket az egyik ismerősömnek is ugyan ez a video kártyája van csak neki egy i7 4790k és pl a gta 5 öt neki szinte majdnem fullon kihajtja a gta 5 öt 60 fps fölött nekem meg jócskán lentebb kell venni a beállitásokat, hogy meglegyen a 60 fps. + afterburnerbe is nézem hogy hány % on dolgozik a processzor és a vga és általában a processzor 100 on még a videókártya 65-80% on egyes játékokban
2017. dec. 24. 20:32
 6/11 anonim ***** válasza:
A gta5 pont kihasználja az i7 8 magját egyértelmű, hogy több fpse lesz. Ha ilyen játékokra kell akkor vegyél i7et nyilván jelentös javulást fogsz tapasztalni, de a játékok többségében közel azonosnak kellene lennie.
2017. dec. 24. 20:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Utolsó: 8 szál és 8 mag között baromi nagy különbség van! attól még 4 magos az i7, és magonként alig erősebb a jelenlegi i5-jénél főleg oc nélkül amihez mint írtam, nem jó a lapjának chipsetje.
2017. dec. 24. 20:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Egyébként hasonló helyzetbe voltam én is. Szerintem bőven megéri még most is 1150es processzort venni, de pl én használtan vettem. A legerösebb i5ös az a 4690, ami kb egy i5-7400 körül van teljesítményben, de bolti árában 25 ezer forinttal olcsóbb a 7400 as. Viszont ramot alaplapot meg tudod spórolni.

Szerintem a legjobb megoldás az lenne ha várnál még, és vennél egy i3-8xxx vagy i5-8xxx -t hozzá lapot és ramokat és lesz egy modern jó géped aminek késöbb egyszerű lesz a fejlesztése.

2017. dec. 24. 20:46
 9/11 anonim ***** válasza:
#7 akkor 8 szállas ettöl függetlenül egy gta 5 nél ez ekkora különbséget jelent. Az oct a barátja gépére írtam, hiszen azt a konfigot nem ismerjük...
2017. dec. 24. 20:48
 10/11 anonim ***** válasza:

A P2.20 BIOSSal működik.

[link]

2017. dec. 24. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!