Passzívhűtésű, hangtalan Mini-ITX gépépítés, mit szóltok a konfigurációhoz?
Szeretnék már régóta, normál felhasználáshoz és filmnézéshez egy kicsi gépet építeni, ami egyrészt tudja a 4k-s felbontást 60Hz-en, de közben totál hangtalan és gyors. Szeretném, ha a hangkártyája is azért minőségi legyen zajok nélkül. Az egész jó néhány évig időtálló is legyen. A következő konfigurációra gondoltam:
alaplap: ASUS ROG Strix B250I Gaming
CPU: Intel Core i5-7500T
CPU passziv hűtő: ARCTIC - Alpine 11
RAM: Kingston HyperX Savage DIMM Kit 8GB, DDR4-2133
SSD: Samsung SSD 960 EVO 250GB, M.2
Ház: LC-Power LC-1340mi, 75W aminek a hűtőrács fölötti részét kivágnám, hogy elférjen
Sztem a proci feleslegesen erős. Egy i3-7100 nem elég?
Táp az házba? Az passzív? Amúgy jónak tűnik.
Felhaználó függő. Én agyfaszt kapnék ha telefonkijelzőn kéne alap dolgoknál is szenvedni. Aztán szaladgáljak mindenféle eszköz között, közben meg ott 1 PC ami gyorsan és magasabb minőségben megcsinál mindent, egyben. Mondjuk nekem a TV is rajta van.
Ez normál felhasználáshoz minden szempontból overkill. Egy integrált (IGP-s) procis, alaplap simán viszi a 4K-t, mellé bőven elég 4 giga memóra, meg egy 120-as SSD - így alap dolgokra bőven elég.
Amit te leírsz, az szerintem pénzkidobás.
Köszönöm a válaszaitokat!
#1-es: ahogy a kettes is írta, én is mindenképpen egy PC-t szeretnék, másrészt nincsen TV-m, csak egy 32"-os Philips BDM3270QP WQHD felbontású monitorom, amit az 5,5 éve épitett mini ITX konfigurációm az A6 3500 FM1-es proci és az A-75m ITX alaplapom a DP hiánya miatt nem tud csak full HD-ben megjeleníteni. Ezért is szeretnék egy újabb konfigurációt építeni, ami viszont hangtalan.
#2-es: szerintem is egy kicsit sok az i5-ös proci, de ezzel talán többb esélyem van a 4k-ra 60Hz-en, mint egy i3-assal, nem?
#3-as: az i5 7500T 4x2.7 MHz-en fut és az Intel honlapja szerint DP-n viszi a teljes 4k-t. Remélem nem kell plusz videokártya, mert akkor plusz hűtés is kellene a gépba, ami elég kicsi ahhoz, hogy szerintem elférjen bele a kártya is és a plusz hűtés is.
#5-ös: igen, igazad van, de mivel zenészkedem is, ezért szerettem volna plusz hangkártya nélkül profi hangot a PC-be, az IGP-k nem tudom, hogy ezt produkálják, viszont a választott alaplapra integrált Realtek ALC1220/ASUS SupremeFX-ról nagyon jókat írtak a hang minősége szempontjából.
@7: Az IGP integrált videókártya.
Ha rendes hangot akarsz, akkor ne integrált megoldásokban gondolkodj, hanem vegyél egy rendes hangkártyát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!