Ezt nem lehet megmondani, mert egyrészt nincs átlag user, nincs átlag bányászgép, másrészt napról napra változik az ára.
2017. dec. 21. 23:45
2/16 anonim válasza:
A bányászattal már semmit, többe kerül az áram, mint amennyit keresnél rajta.
Vásárlásnál pedig általános iskolás matek: a megvett darabszámot megszorzod az árfolyamváltozással, és levonod a kezelési költségeket.
2017. dec. 22. 00:03
3/16 A kérdező kommentje:
Értem. És milyen géppel volna érdemes elkezdeni a bányászatot? Tudom, hogy van több fajta is, de melyiket volna érdemes elkezdeni?
2017. dec. 22. 00:30
4/16 anonim válasza:
Ez elég értelmetlen lett. Az első körben a gépről kérdezel, aztán átvándorolunk a kripto valutára (már ha arra utaltál, mert elég kusza a gondolatmenet)?
Gépnél többségében egy gyenge alapgép (pentium g4400, g4560 és társai 4gb rammal, 4way sli-t támogató tuning lappal), hozzá 3-4 videokártya (gtx 1050ti, rx szériés 470-580).
Valutából meg amit akarsz.
Azt viszont tartsd szem előtt, amíg te végfelhasználói áron veszed az áramot, elég karcsú lesz a termelésed és csak akkor jössz ki pluszban, ha a termelés után (fél-1 évvel) viszonylag jó áron használtként el is tudod adni a konfigodat.
2017. dec. 22. 03:03
5/16 anonim válasza:
Egy átlag gamer géppel 0.5 dollár alatt havonta. És ebböl még lejön a villanyszámla. Ha nincsenek millióid amiket kockáztatni akarsz akkor nem éri meg
2017. dec. 22. 03:20
6/16 anonim válasza:
Jaj, kár volt ezt mondanotok, mindjárt megjelenik valami okos, aki a saját bevallása szerint nettó 3000 dollárt keres havonta, az áramköltséget levonva. Igen, Pistike, hogyne, egyél kekszet, aludj tovább, álmodj szépeket!
Na igen, csak egy nat minerrel kb semmire nem mész, kéne vagy 100 db hogy valami megtérülési mutatód legyen (feltéve, hogy a végén át tudod váltani a kripto valutát valamelyik ország által hivatalosan is elfogadott valutájára).
2017. dec. 22. 09:41
9/16 anonim válasza:
Ja 2000 dolláros géppel napi 24 dollár jönne be mínusz a villany.
2017. dec. 22. 09:43
10/16 Toga Aty válasza:
Van nekem egy erre szánt poén gépem,az otthoni maradékokból építettem,c2d 4400 4x1 gb ram,egy 40gb laptop hdd,és egy Hd 7970 vga. Ezt a munkahelyemen feltettem a kazánházba ott "ingyen dolgozik"A termelése az elég nevetséges(Ethereum ETH 12 mhs) így havonta kijön kb 7-10 ezer forint(most 550€/db) Ha áramot kéne fizetnem akkor veszteséges lenne:). Ha megfigyeled akkor most "mindenki" szabadul a gépektől,az árak is ezért emelkednek mert egyre kevesebben bányásznak,mert gazdaságtalan,és csak az áramszolgáltató nyer az egész bizniszen.Egy rendes bányászgép nagyon drága mulatság.(2-3000$) soha nem térül meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!