Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Antminer kérdések?

Antminer kérdések?

Figyelt kérdés

Üdv!

Nagyon szemezgetek az Antminer s9-el.

Úgy számoltam hogy amit termel az kb. 8000Ft /nap Az áram amit használ pedig kb. 3000Ft /nap

Helyesek-e ezek a számítások?

Csak bitcoint lehet vele báyászni vagy lehet pl. etherumot is?

1 db-ot megéri üzemeltetni?

2017. dec. 19. 17:09
 1/6 MGéza ***** válasza:
Cirka 36KW(beleszámoltam a transzformálási veszteséget is) fogyasztás naponta, neked ez hogy jön ki 3000Ft/napra? Az áram átlagára éjszakai fogyasztás is figyelembe véve, 35-40Ft/Kw körül alakul.
2017. dec. 19. 17:21
 2/6 anonim ***** válasza:

A számítások nagyjából jók, persze ez nagyban függ a bitcoin aktuális értékétől, ami nagyon ingadozik.

Más kérdés hogy eléggé drága, így több int egy év amíg megtérül darabja, és ezen a piacon egy hónappal előre sem lehet látni, nemhogy egy évre. Vagy milliomos lesz belőled, vagy elértéktelenedik az egész.

2017. dec. 19. 17:25
 3/6 A kérdező kommentje:
És csak Bitcoint lehet bányászni vele?
2017. dec. 19. 17:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Nos, a legdurvább számítás szerint is 1,5KWx40ftx24=~1500ft/nap

Egyébként tapasztalatból mondom hogy kb 1000ft eszik naponta és olyan 30E-t havonta.

A haszon pedig igen változó lehet, pl azt amit pár hónapja megtermeltem az most 10x annyit ér, tehát bőven behozta, -pláne napenergiával, bár ez most így télen igen gyenge.

-megtérülése pedig kb 3hónap 14T-val ~2 hó, de mondom ez függ az árfolyamtól főleg a jövőbelitől ami kiszámíthatatlan, de azért 90% az esélye, hogy csak emelkedik, bár most ép csökken.

Viszont azt is hozzátenném, hogy az S9 kicsit megbízhatatlan.

És még egy a szkeptikusokra nem hallgass, ha van pénzed vágj bele, aztán majd megtapasztalod, hogy megérte e vagy nem.

2017. dec. 19. 18:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is azt mondanám amit az előző hogy ki kell próbálni. Van akinek bejön van akinek nem. Ha nem akkor fel lehet fogni tanulópénzként de ha bejön akkor ki tudja - lehet hogy egy nagy magyar bányászgép farm nő ki a dologból :)
2017. dec. 20. 22:14
 6/6 anonim ***** válasza:
A realistákra hallgass, hajrá!
2017. dec. 22. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!