Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » GeForce 9600 GT vélemény és...

GeForce 9600 GT vélemény és erősség?

Figyelt kérdés
Tudom ,hogy nem egy mai vga és nem is a mai játékokról kérdék véleményt hanem régebbiekről,nem akarok venni 9600 gt-t mert nekem gtx 750 4 GB-m van :D ,pl én arra vagyok kíváncsi ,hogy a 9600 GT régebben mennyire számított jó vga-nak ,és meddig volt még úgy ahogy jó (1080p) ,na meg meddig viszi el a játékokat mármint évről beszélek (900p)("720p")(mert gondolom 720p-be még a mostani játékok körül is elvisz egy párat :D) Na meg engem az foglalkoztat a legjobban ,hogy a 9600 GT erősebb e a 8800 GT-nél ,lenne még itt jó pár vga amiről érdekelne 1-2 vélemény tudom nagyjából ,hogy melyik milyen erős és ,hogy melyik vga-k viszik még el a mai játékokat pl azt is tudom ,hogy ahhoz ,hogy 720p low-on tudjon az ember játszani legujabb játékkal ahhoz min egy GeForce GT 740 ,GTX 650 vagy HD 5830 szükséges minimum ,pl legalábbi s project Cars 2-öt ,és a Hello neighbor-t meg talán még 1-2 mostanában meg jelent játékot ,max ezekkel lehet még játszani talán egy kis laggal ,ezek alatti vga már el sem indítja őket ha el is indítja laggolna ,na meg a GeForce 9600 GT mennyivel erősebb a 8600 GT-nél meg a 9600 GSo-nál na meg a 9500 GT-től erősebb vagy sem ,pl vélemények még érdekelnének ezekről a HD 4xxx 5xxx vagy Nvidia 2xx 4xx 5xx sorozatú kártyákról talán még a HD 6xxx meg az Nvidia 6xx-ról a többi sorzatról már halottam eleget :D,de persze itt most csak 9600 gt-ről kellenek vélemények ,mert ha amiről még hallanék vga-k és ha mindegyikről véleményt írnátok akkor vagy 30 kártyáról kéne írnotok ,bár még az is érdekelne ,hogy 9600 GT 9600 GSo 8800 GT mennyivel és miért erősebbek egymásnál mi több bennük stb ,bocsi az össze szedetlenségért,és már bocsi de az előző kérdésre nem kaptam választ?

2017. dec. 19. 10:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Annak idejen amikor megjelent kozeo kategoriasnak mondhato volt. Cod2- cod4 esek koreben sokak altal hasznalt.
2017. dec. 19. 11:11
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem a kérdésed. Ezek közel 10 éves(némelyik több) kártyák, a mai modern szoftverkörnyezetben( OS, alkalmazások), esnek-kelnek.

Ezek a kártyák nem hogy játékra alkalmatlanok már, de lassan YT videóra, filmezésre is. Bármelyik egyszerű mai IGP kifordítja a sarkukból őket. Persze, amikor megjelentek és WinXP-n kívül nem létezett élet, teljesen használhatóak voltak.

Az Nvidia 2xx sorozata multimédiára teljesen jó, bár az IGP effektus itt ua.

A 9600 GT nem erősebb, mint a 8800GT, egészen pontosan 48 Shader egység a különbség, a 8800 javára és emiatt jobb a textúra kitöltési képessége( kb. 25%-al előzi a 9600 GT-t), ami a teljes különbséget illeti 10-15%, a 8800 javára.

2017. dec. 19. 13:18
 3/12 A kérdező kommentje:
Rendben de láttam egy-két videót ahol pl Tomb Raiderbe meg Grid 2-be a 8800 gt jobban szerepelt a Tomb Raiderbe majdnem ilyen 15 fps-el ,de viszont a Gta 5-be meg a Hitman Absolution-ba a 9600 gt gta 5-be hol a 8800 gt ,hol a 9600 gt de inkább többször volt több fps a 9600 gt-vel ,a Hitman-be pedig hatátozottan olyan 5-7 fps-el szerepelt jobban a 9600 ezért nem értettem de akkor ez jelentse azt ,hogy a 8800 gt jobb ,és akkor gondolom a 9600 gt így ilyen 2006-tól 2014-ig alkalmas játékra ,meg akkor a 9600 gso gyengébb tudtommal a 9600 gt-nél meg a 8600 gt az tudtommal csalódás volt az nvida részéről ,meg a 9500 gt sem sokkal erősebb ,de tudtommal ezeket a vga-kat egy GeForce GTX 545 vagy akár egy GeForce GT 440 is megveri ,meg persze az integrált grafikus vezérlők is az Intel HD 510-től felfele?!
2017. dec. 19. 14:03
 4/12 anonim ***** válasza:

Én se nagyon értem a kérdést. A címben szereplőre tudok csak válaszolni: "GeForce 9600 GT vélemény és erősség?"

Nekem ilyen volt az első kártyám. 2009-ben vettem és teljesen meg voltam vele elégedve úgy 2011-ig. Akkor már érezhetően gyenge volt, 12-ben meg már egy játékkal sem tudtam normálisan játszani vele (sokszor Low-on sem volt meg a 25 FPS).

Amúgy 720p-ben nem játszik senki (kivéve mobil eszközökön de az más téma). Normális felbontáshoz minimum egy HD7xxx (ahol az xxx kezdődjön 9-essel lehetőleg).

Egyébként itt egy oldal, ahol kiválasztgatva össze tudod hasonlítani a GPU-kat: [link]

Az a % alatta nem egyenlő az FPS számmal, hanem csak az átlagos teljesítménybeli különbség (azt hiszem).

2017. dec. 19. 15:06
 5/12 A kérdező kommentje:
De ezek az oldalak nem teljesen megbízhatóak én ezt tudtam eddig is!
2017. dec. 19. 15:31
 6/12 anonim ***** válasza:

Ez igaz, de összehasonlítgatni elég.

Egyébként valami házi dolgozathoz vagy mihez kell neked ez az egész?

2017. dec. 19. 15:51
 7/12 MGéza ***** válasza:
90%
Olyan mindegy, hogy mennyire erősek, mert gyengék, na. Egy GT 710 erejét tudja elméletileg, gyakorlatban meg a gyengébb hardveres felépítés miatt el is marad tőle. Egy AMD A8-A10 APU körberöhögi teljesítményben és ha azt számoljuk hogy proci is kell meg vga, akkor nagyjából árban sem jössz ki vele rosszabbul, 4 mag meg kell, szóval hogy egy olcsó C2D párszáz forint, azt most hagyjuk. Szó mi szó: Én nem adnám ki azt az 5-6 ezer forintot amit használtan elkérnek érte. Régen sem volt erős, amolyan népkártyának számított mint az 1050ti vagy az RX 460 manapság: mindenre elég volt, de semmire sem a legjobb. Ma meg végképp nem az és borzalmasan rossz vétel lenne még low budget gépbe is, beleszámolva hogy az aránylag tetemes fogyasztása miatt normális tápegységet is igényel.
2017. dec. 19. 16:34
 8/12 anonim ***** válasza:

"bocsi az össze szedetlenségért,és már bocsi de az előző kérdésre nem kaptam választ?"

De kaptál választ, tőlem. Csak neked nem tetszett, ezért kiírtad ugyanazt a kérdést még egyszer.

2017. dec. 19. 18:21
 9/12 A kérdező kommentje:
#7 nem tudom feltűnik e ,hogy a kérdésbe oda írtam mármint a kiegészítőbe ,hogy nem akarok venni olyan vga-t mert nekem GeForce GTX 750-es vga-m van...
2017. dec. 19. 19:02
 10/12 anonim ***** válasza:

...Én a helyedben nem gúnyolódnék. Több választ kaptál, amit egyébként némi önerővel, Te, saját magad is kideríthettél volna, ha már ilyen ipari hulladékok érdekelnek.

Köszönöm a válaszokat, ezt szokás errefelé mondani ilyenkor.

Áruld már el, bár volt erre irányuló megmozdulás, ha 750Ti, vagy mi a repedt here kártyád van, akkor minek kell az infó? Mert egyikünk válasza se volt jó, két kérdésedben. Magyar helyesírásra fordíts inkább ekkora figyelmet, és nem írsz le 10+ sort egy mondatban.

Bocs a stílusért, de ez abszurd.

2017. dec. 19. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!