Menyire számít játéknál hogy egy monitornak 2 vagy 5ms a válaszideje? Látható a különbség?
Ha nagyon figyeled, kicsit látható.
Amúgy 5ms az a másorperc ezred részének az 5szöröse, vagyis 0,005s
Nem tudom megmondani neked, de...
logikusan nem látszik. És hogy miért? Az emberi szem 25 képkockát észlel másodpercenként. Oszd el az egy másodpercet 25-tel. Az eredmény: 0,04s Tehát ha 4 századmásodpercenként frissülne is folyamatosnak látnád. Szerintem ebből az következik, hogy a különbséget nem fogod látni, azt el tudom képzelni, hogy a szemnek valahogy "kevésbé megterhelő" egy kisebb képfrissítési frekvencia, de szerintem itt elenyésző a különbség.
Az emberi szem nem csak 25 képkockát lát. Az emberi szem végtelen képkockát lát egy másodpercben. Az emberi agy viszont csak kevesebbet képes feldolgozni, de sokkal többet mint 25. (pl a villámot is látod és sokszor kevesebb mint 0,04s-ig tart.)
Az igaz, hogy 25 képkocka körüli mozgóképet már folyamatosnak látunk... de a látásérzet egy kicsit bonyolultabb ennél... pl. egy játékban észreveszed a 60fps és a 100 közötti különbséget, sőt még a 100 és 200 közöttit is.
Olvasd el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!