Mitől villódzhat a monitor (notebook)?
A noti képernyője egy ideje villódzik. Már a biosban sem jelenik meg jól a kép/szöveg, valahogy az eddigi fekete betűk szürkék lettek, szélük erősebb fekete (mintha kontúr lenne), vibrálnak, szinte olvashatatlanok. Aztán elindul az XP, megjelenik a graf. felület, de olyan ez is, mintha 8 bites lenne, és villog, vibrál minden, az ikonok alatti szöveg tulképp nem is olvasható. A háttér grafika élesebb szélei olyanok, mintha animáltak lennének (a villogástól), és gyakorlatilag színátmenet nincs.
Drivert frissítettem, de ez halottnak a csók, hiszen már biosban is sz@r minden. Az XP súgó egyébként bios frissítést javasol, de mivel notiról beszélünk, azzal nem próbálkoznék. Ismerős valakinek a jelenség, ill. van rá megoldás? Kösz előre is.
A videokártyával lesz a gond, laptopnál mást nem tudok elképzelni. Legfeljebb azt, hogy a kijelző és a gép közötti átvezető hibásodott meg.
Bármelyik is az, szerintem nézesd meg, ha nem értesz hozzá ne piszkáld!
Fizikailag semmiképp sem nyúlok hozzá, biost se fogok frissíteni, főleg, mert nem az enyém.
Rátettem egy külső monitort, azzal teljesen jó volt, tehát szerintem nem a vga-val lesz a baj.
Megkérdeztem valakit, állítólag a tft-ben ment el valami, úgyhogy hagyom a témát.
Köszi azért!
Ha külső monitorral működik, akkor több, mint valószínű, hogy az átvezető kábel lesz a hibás..
Típustól függően pár ezer ft-ért lehet kapni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!